reklam

10 Mayıs 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Filtre takılmazsa Yatağan'ı kapatırım

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin göreve geldikleri günden bu yana bürokrasiyi azalttıklarını ve 128 proje ürettiklerini söyledi. Aytekin, Organize Sanayi Bölgelerinde ve sulama tesislerinde kullanılan elektriğin ucuzlatılacağını, çevreye yatırım yapan sanayicinin vergisinin indirilmesi için de Bakanlar Kurulu'na teklif verdiğini açıkladı.

Çevre Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından İTO'da düzenlenen 'Çevre ve Sanayi Semineri'ne katılan Aytekin İzmir'de çevreye duyarlı üretim gerçekleştiren Cevher Döküm, Petrofer, Tetrapak, Aygaz, Sakıpağa, İzeltaş, Ege Vitrifiye firmalarını Çevre Beratı ile ödüllendirdi.

ÇED sorunu çözülecek
Sürdürülebilir kalkınmanın, elbirliğiyle yapılacak çalışma sonucu sağlanabileceğini dile getiren Aytekin, Çevre korunması için sanayicilerle bakanlığın birbirini anlaması gerektiğini söyledi.
Sanayinin yanı sıra tarımda da kirliliğin arttığını kaydeden Aytekin, toprağa atılan kimsayal ilaçların, toprağı kirlettiğini bunun için alternatif ilaç kullanılması gerektiğini savundu. .

Devlet yanımızda olsun
TİSK Başkanı Refik Baydur, politikacıların sanayicilerin yanında olması gerektiğine dikkat çekerek, birbirimizi yemeden, ayağımıza çelme takmadan, kol kola yol almaları gerektiğini kaydetti.
Çevre-sanayi ilişkisinde sanayicilerin çevreye karşı samimi olduğunu söyleyemeyeceğini dile getiren İzmir Valisi Alaaddin Yüksel de İzmir'de tarımda yılda 100 bin ton kimyasal gübre kullanıldığına işaret etti.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise gelişmenin olmazsa olmaz kuralları arasında çevre ve sanayinin geldiğini bildirdi. Demirtaş, havanın mavisini, güneşin parlaklığını, yeşilin rengini bozmadan gelecek nesillere aktarmanın görev olduğunu bildirdi.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen de sanayinin, ekonominin merkezi ve büyümenin itici gücü durumunda olduğunu söyleyerek, "Sürekli ve dengeli kalkınma, gelecek nesillerin olanaklarını tehlikeye sokmadan, gereksinimlerimizi karşılamayı hedefleyen bir kalkınma tarzı olmalıdır" diye konuştu.

Yatağan'ı kapatabiliriz
Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Yatağan Termik Santrali'nin plansız yatırımlar nedeniyle çevre kirliliğine neden olduğuna dikkat çekerek, Enerji Bakanı'nı santrale filtre takılması konusunda uyardı. Bakan Aytekin, "Filtrelerin bir an evvel takılması gerekiyor. Ama bu enerji Bakanlığı'nın sorumluluğunda eğer çalıştırılıyorsa filtreleriyle çalıştırılsın, aksi takdirde burayı kapatmak zorundayız" diye konuştu.
Aliağa'daki Fransız menşeeli kargo gemisinin asbestli olduğunun tesbit edildiğini anlatan Bakan Aytekin, geminin Aliağa'da kalmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ifade etti.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz