reklam

11 Mayıs 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kale İzmir'i görecek!

Giriş kapısının önündeki kafeteryanın üstüne yapılan ve tüm görüş açısını kapatan kaçak kat Konak Belediye Ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı

Kadifekale, Konak Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yıkımla eski İzmir kartpostallarında yer alan manzarasına beş yıl aradan sonra kavuşuyor. Kalenin giriş kapısından bakıldığında İzmir Körfezi'nin bütün güzelliğini yansıtan manzara, kafeterya açmak için yapıan kaçak katla kapatılmıştı. Tapulu tek katlı evinin çatısına kaçak kat çıkarak kafeteryaya dönüştüren Hüseyin Tabar'a ait yapı, belediye ekiplerince yıkılmaya başlandı.

Kentin en eski yerleşim alanlarından biri olan Kadifekale'nin tarihi dokusu gecekondulardan sonra kaçak işyerleri ile de bozuldu. Hüseyin Tabar isimli vatandaş, şu an kardeşi Süleyman Tabar'ın yaşadığı tek katlı evinin üzerinde kafeterya açmak için kaçak kat çıktı. Ancak beş yıl önce başlatılan ve şu an tamamlanarak faaliyete geçmeye hazırlanan kafeterya, Kadifekale'nin manzarasının önüne de set çekti.

Yıllarca İzmir'i anlatan kartpostallara da mekan olan ve Kadifekale'nin ana giriş kapısından körfeze bakıldığında görülen manzara kaçak katla birlikte kapandı. Konak Belediyesi, beş yıl önce başlayan inşaat için 2000 yılında, encümen kararıyla yıkım işlemlerine başladı.

Kaçak kat sahibinin itirazı ile mahkemeye iletilen konu belediye lehine sonuçlandı. Kadifekale'nin kent dokusu ve manzarasını bozmasının yanı sıra kaçak kat çıkılan evde yaşayanlar için de tehlike yaratan yapı, belediye ekiplerinin kontrolü altında etap etap yıkılmaya başladı.

Tapulu evin zarar görmemesi için kontrollü olarak yapılan yıkım çalışmalarının tamamlamasından sonra Kadifekale kartpostallardaki manzarasına geri dönecek.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz