reklam

13 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kırıkkale’de mehter takımı konseriyle yıkım gerçekleştirildi

Kırıkkale’de, Atatürk Bulvarı’nın trafiğini rahatlatmak, SSK, Devlet ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne giden yolu genişletme amacıyla 8 tane evin yıkımı, mehter takımı konseriyle gerçekleştirildi.

Mehterli yıkım sırasında evleri yıkılan ve çevrede bulunan vatandaşlara hitap eden Kırıkkale Valisi Behiç Çelik, belediyenin imar çalışmasını yerinde görmekten mutlu olduğunu ve Kırıkkale çarpık yapılaşma ve imar uygulamalarının fazla olmayan bir şehir olduğunu açıklayarak, “Televizyonlara da izliyorum. Birçok yıkım sırasında insanlar, çatılara çıkıyor ve görev amacıyla gelen insanlara kremit atıyor. Olay anında bayılanlar dahi oluyor. Bunları izledikçe üzülüyorum. Kırıkkale Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. İlk olarak vatandaşlar ikna ediliyor. Daha sonra mehter konseriyle birlikte güle oynaya yıkımlar gerçekleşiyor. Alan da satan da memnun kalıyor.” dedi.

Yeni yapılacak yolla Kırıkkale SSK, Devlet ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine giden hastaların mesafelerinin kısalacağını söyleyen Vali Çelik, “Açılacak yeni yolla Kırıkkale trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Fakat bu çalışmalar yeterli değil. Belediye bundan sonrada çalışmasını devam etmesini diliyorum.” diye konuştu. Mehterle yıkım yaparak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını iddia eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan da,”Evleri yıkılacak insanlarla birebir görüşüyoruz. Anlaşmalar sonucunda isteyenlerin evlerini yapıyoruz ve kendilerine yeni imkanlar sunuyoruz. Para isteyenlere para veriyoruz. Dövüş ve kavgayla bir yere gidilmez. Yeni açılan yolla birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan çıkan bir araç en fazla 3 dakika sonra istediği hastaneye ulaşabilecek. 1 ay sonra yol asfaltlanıp, trafiğe açılacak.” şeklinde konuştu.

Evleri yıkılan vatandaşlar da, “Kırıkkale’nin daha güzel bir şehir görünümüne kavuşabilmesi için büyük fedakarlık yaparak evlerimizin yıkılmasına izin verdik. Yetkililer, fedakarlığımızı göz ardı etmesinler. Verilen sözleri yerine getirsinler. Yoksa yıkımın bir anlamı kalmaz ve mağdur duruma düşeriz.” dediler.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz