reklam

14 Mayıs 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Taksim-Mecidiyeköy hattında sona doğru

Belediyemizin Taksim Mecidiyeköy hattında gerçekleştirdiği çevre düzenlemesi çalışmalarında Taksim - Harbiye arası önemli ölçüde tamamlandı ve peyzaj çalışmalarına başlandı.

Çalışmaların tamamlandığı Elmadağ ve çevresinde elde edilen Avrupa Standartlarına uygun görünüm, projenin tümüyle tamamlanması halinde kentin en önemli ana arterinin çehresinin tamamen değişeceğini gösteriyor.

Mecidiyeköy-Taksim arasında tercihli yol kalkacak, cadde en prestijli bölge olacak.

Belediyemiz, Taksim ile Mecidiyeköy arasındaki yolda başlattığı geniş kapsamlı düzenleme çalışması ile 4.5 kilometrelik caddeyi İstanbul'un en prestijli güzergahı haline getirmeyi hedefliyor. Toplam 7 trilyon lira harcanarak hayata geçirilen proje diğer ana arterler için de örnek teşkil edecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, tamamen doğal malzemelerle yapılan düzenlemeler, ışıklandırmalar, şehir mobilyaları, fıskiye ve süs havuzları sayesinde Mecidiyeköy ile Taksim arası Paris'in Şanzelize'sine dönüşecek.

Altından metro geçen cadde 3 geliş, 3 gidişten oluşan 6 şeritli yol haline getiriliyor ve halka geniş yürüyüş alanları oluşturulmuş bulunuyor. Mağazalara alışverişe gidenlerle, caddede yürüyenlerin yolları belli bölgelerde ayrı ayrı olacak. Özellikle Harbiye bölgesinde peyzaj düzenlemesi ile yeşil doku oranı artırılmış bulunuyor. Çalışmaların tamamlandığı güzergahtaki ağaçlara ise dokunulmayarak doğal doku muhafaza edildi.

Düzenleme çalışmaları ileride Mecidiyeköy'den Maslak'a kadar uzatılacak ve Taksim-Mecidiyeköy arasındaki caddenin düzenlenmesinden sonra sıra diğer bölgelerdeki önemli ana arterlere gelecek.

İstanbullu Gurur Duyacak:

Belediyemiz Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde İstanbullular gurur duyacakları bir caddeye sahip olacaklar. Projede, altyapı ve yol düzenleme çalışmaları halen Şişli'ye doğru devam ediyor.
İBB

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz