reklam

20 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İTO'dan Kurtköy'e 300 milyon dolarlık dev turizm projesi

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) Sabiha Gökçen'e destek projesi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kurtköy'de gerçekleştirmeyi planladığı turizm yatırımı ile yetince işlerlik kazanamayan Sabiha Gökçen Havaalanı'na destek vermeyi planlıyor.
İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Kurtköy'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 3 bin dönüm alanda gerçekleştirilecek 300 milyon dolarlık yap-işlet projesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi. Yıldırım, "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Kurtköy'deki yerini yap-işlet projesi olarak almayı istiyoruz. Golf kulübü, ralli pisti, otel, spor alanlarının içinde olduğu 300 milyon dolarlık bir yatırım yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Gerçekleştirmeyi planladıkları yatırım çerçevesinde yine bu alan içinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne ait spor ve turizm konusunda eğitimlerin verileceği bir kompleks de oluşturmayı planladıklarını da kaydeden Yıldırım, "İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne de spor ve turizm kısmını burada eğitime almayı hedefliyoruz. Yine yap-işlet modeli ile 49 yıllığına kiralayarak gerçekleştirmeyi planladığımız bu yatırımla para harcayacak zengin turisti İstanbul'a çekmeyi böylelikle Sabiha Gökçen Havaalanı'na da işlerlik kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sözkonusu alanın yakında ihaleye çıkacağını kaydeden Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Sirkeci'de de 4'üncü Vakıfhan'ın turistik tesis olmasına da talibiz. Otelpalas olarak buraya da talibiz bunun da ihalesini bekliyoruz. İTO olarak İstanbul'un bir uluslararası aktivite merkezi haline getirmek istiyoruz. Tabii eğer burada özel girişimci gelip `ben yapmak istiyorum' diyorsa biz ona da rakip olmayız. Yeter ki bu tesisler yapılsın. İstanbul'a 10 milyon turistin gelmesini istiyorsak bu gibi alt yapı yatırımlarının da olması lazım. Altyapı tamamlanmadan zengin turisti çekemezsiniz. Biz İTO olarak buna gönüllüyüz."

Yıldırım, gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımla bin 500 kişiye de iş imkanı sağlanacağını sözlerine ekledi.
Dünya

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz