reklam

23 Mayıs 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Sualtı Arkeolojisi Workshop'u

Sualtı arkeolojisi çalışmalarıyla ilgili olarak 2-9 Haziran 2002 tarihleri arasında Bodrum-MUĞLA’da Kültür Bakanlığı himayesinde Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uluslararası bir workshop düzenlenecek olup bu workshopa Dr.Sila TRIPATI, Corioli SOUTER, Carlo BELTRAME, Dr. Filipe CASTRO, Jeremy GREEN, Dr. Robert NEYLAND, Dr. Johan RÖNNBY, Dr. Jonathan ADAMS, Dr. John D. BROADWATER, Wendy van DUIVENVOORDE, Asaf ORON, D. Ivan NEGUERUELA, Anita Tchudomirova DOTZEVA, Francisco J. S. ALVES, Pedro M.T.GONÇALVES, Gordana KAROVIC, Dr.Jean Yves EMPEREUR, Isabel HAIRY, Jonathan MOORE, Robert GRENIER, Marc Andre BERNIER, Kroum BATCHVAROV, Dr. Katerina Della PORTA, Dimitris KOURKOUMELIS, Dionyssis EVANGHELISTIS, Dr. Fred HOCKER’ın katılması beklenmektedir.

Bu workshopun etkinlikleri içinde; sualtı arkeolojisinin dünyadaki durumu hakkındaki tebliğlerin sunumu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü konservasyon laboratuarının ziyaret edilmesi, basın ve halka açık konuyla ilgili tebliğlerin sunumu, yeni haritalama tekniklerinin denenmesi, iki kişilik sualtı gereciyle batıkların incelenmesi, taklit amforalar üzerinde çalışmalar, batık plan oluşturulmasına dair çalışmalar, dijital fotoğraflarının çekilmesi yer almakta olup çalışmaların konusunu M.Ö. VI. Yüzyıla ait Pabuçburnu batığı oluşturacaktır.

TINA ve INA’nın katılımıyla Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek Workshopun organizasyonunda Genel Müdürlük adına Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü görevlendirilmiştir. Koordinasyon ekibinde Oğuz ALPÖZEN, George BASS, Cemal PULAK, Fred Van DOORNINCK, Sheila MATTHEWS, Ayşe ATAUZ, Donald FREY, Robin PIERCY, Feyyaz SUBAY ve Murat TİLEV yer alacaktır.

Yerli ve yabancı basın ve bilim camiasının ilgisini çekecek bu workshop vasıtasıyla,Türkiye’nin sualtı arkeolojisindeki yeri, önemi ve ayrıcalığının bütün dünya tarafından kesin ve net olarak görülmesi hedeflenmiştir. Bununla birlikte katılımcılar konuya ilişkin yeni teknolojileri tanıma ve deneme imkanı bulabileceklerdir. Bu etkinliğin ileri ki yıllarda da periyodik olarak tekrarlanması planlanmaktadır.
Arkitera

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Cengiz Bektaş  28 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Cengiz Bektaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz