reklam

27 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kadifekale'yle tarihi buluşma

"Nazım'a Armağan" isimli oyunun sahneleneceği Kale içindeki mekanda Büyükşehir Belediyesi'nce düzenleme yapılıyor. 550 kişilik çelikten portatif tribün de yapılacak.

Geçmiş yıllarda aldığı yoğun göç nedeniyle düzensiz şehirleşmenin kurbanı olan tarihi Kadifekale, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle tekrar soluk almaya başlayacak. Kadifekale'yi İzmir'le bütünleştirmek, çevresini saran düzensiz yapılaşmadan tarihi mekanı kurtarıp kentsel yaşama kazandırmak amacıyla İzmir Kent Kimliği Projesi'ni uygulamaya koymaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İKSEV tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan İzmir Kültür ve Sanat Festivali, tarihi Kadifekale Surları içinde sahnelenecek olan "Nazım'a Armağan" isimli oyunla start alacak.

7 Haziran 4 Ağustos arasında 16.'sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası İzmir Kültür ve Sanat Festivali Tarihi Kadifekale'ye renk katacak. Kadifekale'de yapılacak açılış töreninin ardından Genco Erkal'ın ve Usta Şair Nazım Hikmet'in şiirlerinden hazırladığı 'Nazım'a armağan' isimli oyun festivalin ilk günü olan 7 Haziran 2002 akşamı saat 21.30'da İzmirlilerle buluşacak.

İlk defa Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde izleyicilerin beğenisine sunulan oyun ikinci kez İzmir'de sahnelenirken oyunda Genco Erkal, Ayla Algan, Zeliha Berksoy, Yıldız Kenter, Jülide Kural, Zuhal Olcay, Tilbe Saran, Zeynep Tanbay, Işık Yenersu ve Sema gibi ünlü isimler rol alacak. Yaklaşık birbuçuk saat sürecek olan oyun öncesi davetliler tarihi surlar arasında kokteyllerini yudumlayacak.

Koruma Kurulu izin verdi
Birinci Derece SİT alanı olarak ilan edilen tarihi Kadifekale'de festival öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı düzenlemeler yapılacak. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan izin doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi kale içindeki 35 metrekarelik çay ocağına makyaj çalışması başlattı. Tiyatro oyununun ardından 1 Temmuz'da Berlin Kemanlar Klasik Müzik Dinletisi'nin de gerçekleştirileceği konser için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi surların içine çelik konstrüksiyondan, sökülüp takılabilir tribün inşaa edecek. Sahne dekorları Genco Erkal tarafından getirilecek olan gösteri için 550 kişilik portatif tribün yapılacak.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Cengiz Bektaş  28 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Cengiz Bektaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz