reklam

27 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Bölge Mahkemesi de ‘Kipa'nın kaçak bölümü yıkılsın’ dedi

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin, Balçova Belediyesi’nce Kipa için verilen ayrıcalıklı imara ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz, bölge idare mahkemesince reddedildi.

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin, Balçova Belediyesi’nce Kipa için verilen ayrıcalıklı imara ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz, bölge idare mahkemesince reddedildi.

Kipa, Bornova ve Çiğli’den sonra üçüncü mağazasını Balçova’da, otoyol ile Mithatpaşa Caddesi arasında kalan ticaret aktiviteli merkezi bölgede açma kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda satın alınan arsada inşaata başlandı ancak inşaat için sunulan proje doğrultusunda, inşaat ruhsatına aykırı bölümler yapıldığı iddia edildi. Yasal prosedürün gerektirdiği şekilde Balçova Belediyesi inşaatı mühürledi ve encümen de ceza yazdı. Bunun üzerine Balçova Belediye Meclisi tekrar devreye girerek, plan notlarında değişiklikler yaptı. Yeni yapılanma planı yapıldı ve yüzde 15 yapılaşma fazlalığı verildi. Daha sonra Balçova Belediye Meclisi, plan değişikliğini ikinci defa İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, plan kararını imzalamak zorunda kaldı ama plan değişikliğini de mahkemeye taşıdı. Mahkemedeki sonucun özeti ise şu şekilde oldu: “Yapılan imar plan notlarındaki 3. madde değişikliği, şehircilik ilkelerine aykırıdır. Bu sebeple yürütmenin durdurulması gerekir.” Bu karara göre Kipa’nın kaçak olarak yapılan bölümlerinin yıkılması gerekiyordu. Buna, Balçova Belediyesi itiraz etti. İzmir 1. İdare Mahkemesi, bu itirazı reddetti.

Kipa’nın, inşatta işlenen suçu düzeltmek için son olarak tadilat yaptığını ancak işlenen suçun sabit olduğunu belirten ANAP Balçova İlçe Başkanı Mesut Ertem, Kipa’da yasaların hiçe sayıldığını ve yapılanların asla örtülemeyeceğini söyledi. Yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazın bölge idare mahkemesince reddedilmesinin hukuki ve doğru bir karar olduğunu dile getiren Ertem, kararın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina’ya intikal edeceğini ve yine son kararı Piriştina’nın vereceğini söyledi.

Davanın devam ettiğini ve Danıştay aşamasına gideceğini belirten Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ise, “Kipa olayının bu hale gelmesi garip. Buraya Kipa adı konulduğu ve Balçova Belediye Başkanı olarak Piriştina ile olan ilişkilerimizden dolayı iş bu boyuta geldi. Eğer burasının ismi farklı olsaydı, bu iş buralara hiç gelmezdi. Olay şu anda yargı aşamasında. Bizim zaman kazanma gibi bir düşüncemiz yok. Bu dava, senelerce devam eder.” diye konuştu.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Cengiz Bektaş  28 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Cengiz Bektaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz