reklam

03 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Gediz’e sahip çıkan yok

“İspanyol Hükümeti’nin Gediz Havzası’nın korunması için bütçe ayırması bizim ayıbımızdır” diyen Manisa Valisi M. Rasih Özbek, havzayı kirletenler olarak Gediz’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği genel kurul toplantısı Manisa Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantı öncesi Gediz Havzası ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Rasih Özbek, Manisa’da göreve başladığı 7 aydan bu yana birliğin çok fazla etkinliğinin olmadığını araç, gereç ve personeli olmayan birliğin yürümesinin mümkün olmayacağını vurguladı.

Vali Özbek, birliğin yürümesi için öncelikle Gediz’in kirliliğinden şikayetçi olanların birliğe üye olması gerektiğini ve tüzük gereği maddi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Gediz her geçen gün kirlenmeye devam ediyor. Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği tüzüğünde bir takım yetkiler var. Yetkileri organizasyon kullanır. Organizasyonumuz yok. Çevre Müdürlüğü birliğin sekretaryasını yürütüyor. Yeterli değildir. Göstermelik iş olmaz. Cesur olmak ve doğruyu söylemekten çekinmemek gerekiyor. Birlik yürümezse ayıp mı olur? Zaten ayıp oluyor. Buradaki üyeler ayıp olmasın diye geliyorlar. O zaman emek, zaman ve akaryakıt israf oluyor. Bu gönüllülük olayıdır. Birliğin 15 milyar lira parası birikmiş. Bu parayla elaman çalıştırılacak, araç gereç temin edilecek, havza gezilecek, üniversitelerle iş birliği yapacak projeler oluşturulacak.”

Ayrıca Özbek, “Bugünlerde İspanya Hükümeti’nin Gediz Havzası’nın korunmasına ilişkin bütçe ayırdığı yazılıyor. Henüz resmileşmemiş olan bu konuda eğer gerçekten 60–70 milyon dolar para ayrılabilirse bu bizim için bir ayıptır. Biz bu kadar yakında ve Gediz Havzasını kirletenler olarak, bu havalinin can ve kan damarı olan Gediz havzasını sahiplenmeliyiz. Bugünkü gündemde görüşülüp tartışılmalıdır. Bu takdirde birliğin Gediz Nehri’ni ve Havzası’nı kurtarma konusunda büyük işler başaracağını inanıyorum.” diye konuştu.

Vali Özbek’in konuşmasından sonra yapılan oylama sonucunda Birlik Meclis Başkanlığına Manisa Valisi M. Rasih Özbek, Başkan Vekilliğine Uşak Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, katipliklere Uşak İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Çalışkan ve Selendi Belediye Başkanı Ramazan Gürcan seçildi.
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz