reklam

03 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Köy-Kent Projesi'nde çalışmak istiyorlar

Kırsal kesimdeki ve büyükşehir varoşlarındaki hanımlara yönelik kurslarda çalışan usta öğreticiler, 'Geçici çalışmaktan bıktık. Sürekli bir projede halkımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu proje ise dünyanın beğenisini toplayan Köy-Kent Projesi olabilir' diyorlar.

Bilindiği gibi, Halk Eğitimi Merkez Müdürlükleri ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe müdürlüklerinin düzenlediği kurslar var. Bunlar halk arasında Biçki Dikiş Kursu olarak anılsa da, bu kursları veren usta öğreticiler, kursa katılan hanımları, ev ekonomisi, mutfak bilgileri, çocuk bakımı, nüfus planlaması, ev süsleme ve dizaynı konularında bilgilendiriyorlar.

İşin ilginç yanı bunca bilgiyi köy ve varoş kadınlarına aktaran öğretmenlerin tümü geçici işçi statüsünde çalışıyor.

Ülkemizin her köşesinde çalışmaya hazır olduklarını belirten usta öğreticilerimizin, kursları bitince ilişkileri kesiliyor. Daha sonra bir kurs açılırsa tekrar çağırılırlar mı, çağırılmazlar mı belli değil.

Zor koşullarda köylere giderek insanları eğiten bu öğretmenler, daha çok ürettirmek ve daha çok insan eğitmek için kadroya alınmalarını talep ediyor.

Daha da ileri giderek, 'Köy-Kent Projesi dünyaca biliniyor ve takdir ediliyor. Bu projenin daha da başarılı olması için, biz bu proje kapsamında çalışmaya razıyız. Yeterki kırsal kesimdeki insanlarımız eğitilsin. Her yerde göreve hazırız' diyorlar.

Onları bünyelerinde çalıştıran Milli Eğitim ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Sayın Bakanları ve konu görevlileri bu teklife ne derler bilmem ama, öğretmenlerimiz kırsal kesime çıkarma yapmaya hazır bilesiniz.

Engelli çocuğu olanlar erken emeklilik istiyor

Hükümetimizin emeklilikle ilgili çalışmalar yaptığı şu günlerde, halen çalışan ve engelli çocukları olan velilerin de önerisi var.

Şanlıurfa'dan yazan okurum S.Öncal önemli bir konuya değinmiş. Ülkemizde engelli çocukların sayısına dikkat çeken okurum, otistik bir çocuğu olduğunu, memur olduğu için de yardımcı çalıştıramadığını, çocuğuna uygun okulların yeterli olmadığını belirttikten sonra, anne olarak çocuğunu eğitip geleceğe hazırlamak istediğini belirtiyor.

Teklifi ise şu;

Engelli çocuğu olup halen devlet veya özel sektörde çalışanlar, bu durumlarını raporla ispatladıkları takdirde ve hizmet süresi 10 veya 15 yılı geçmiş ise, emekli olma hakkının kendilerine verilmesini istiyor.

Engelli çocuğu olan ailelerin çoğunun böyle düşündüğünü belirten okurum, 'Ne olur devlet büyüklerimiz bu talebimizi değerlendirsin ve bize müjdeli bir haber versin' diyor.

Bence haklı da söylüyor. Yöneticilerimiz ne diyecekler ben de merak ediyorum.
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz