reklam

05 Haziran 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Bodrum’a armağan

İlk antik tiyatrolardan biri olan Bodrum Antik Tiyatrosu’nun restorasyonu Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın katıldığı törenle başladı. Ericsson ve Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleşen projenin açılış törenine Kültür Bakanı İstemihan Talay, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, İşadamı Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı. Bodrum’u uygarlıkların birleşme noktası olarak tanımlayan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, “Dünya kenti Bodrum’un sahip olduğu en önemli varlıklardan biri olan antik tiyatronun restorasyonu bittiğinde buranın kültürel zenginliklerine ayrı bir anlam katacağına inanıyorum. Çevre ve ışık düzenlemesi dahil tiyatronun restorasyonu sonunda burası turizm açısında önemli bir merkez olacaktır” dedi. Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar törende yaptığı konuşmada, “1998 yılında başlayan bu önemli projenin üçüncü aşaması olan Bodrum Antik Tiyatro restorasyon töreninde bulunmaktan çok mutluyum. Globalleşen dünyada ülkeler; tarihsel zenginlikleri, zihinsel bütünlükleri
ticari olarak gösterdikleri başarılar ve markaları ile rekabet etmektedirler. Bizler bu bilinçle böylesine önemli projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kültüre hizmet
Bu tür tarihi eserlerin korunmasının Kültür Bakanlığı’nın yasal bir görevi olmasının dışında herkesin sorumluluğu altında olduğunu hatırlatan İstemihan Talay, “Bakanlık olarak sadece biz yaparız mantığını son 5 yıldan bu yana bıraktık. Sorumlu, duyarlı, kültüre katkı sağlamaya yönelen tüm kişi ve kurumlarla saygın bir işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu aslında yeni bir yaklaşım, çünkü bu eserleri korumak, gerekli katkıları sunmak bir uzmanlık işi, ne yazık ki geçmiş dönemlerde bu antik yapı restorasyon adı altında betonlarla kirletildi. Kanımca bir yaşatma değil, yaralama, hatta öldürmeydi. Turkcell ve Ericsson grubu ve değerli çocukluk arkadaşım Mehmet Emin Karamehmet’e bu özgün yapının aslına uygun bir biçimde restorasyonuna verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Ericsson ve Turkcell’in sponsorluğunda 1998’de başlayan Bodrum Antik Sur Restorasyon Projesi’nin birinci aşaması olan Myndos Kapı Ekim 1998’de; ikinci aşaması olan Osmanlı Tersanesi ve Tersane Kalesi ise Haziran 1999’da halkın ziyaretine açılmıştı.
Türkiye

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz