reklam

10 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

‘Kalıcı kâbus’ konutları!

İzmit’in Köseköy beldesinde yaptırılan 204 konutun büyük çoğunluğunda tamirat bitmek bilmiyor. Depremzedelerle görüşmek üzere giden habercilerin üzerine tavandan beton parçaları düştü. Tavan sıvaları dökülen bir başka aile, geceyi uykusuz geçirdi.

Kalıcı konutta oturanların sorunlarını tespit etmek için Köseköy beldesindeki kalıcı konutlara giden habercilerin üzerine tavandan beton parçaları düştü. Kalıcı konutlarda yaşayan depremzedeler ise binaların gelişigüzel yapılmasından dolayı geçen bir yıllık süre zarfında tamirat ile uğraştıklarını söyledi.

Türk–İş tarafından Köseköy beldesinde depremzedeler için yaptırılan 204 konutun büyük çoğunluğunda sorunlar bitmek bilmiyor. Konutlarda yaşayan depremzedelerin sorunlarını dile getirmek isteyen yerel TV 41 televizyonunda program sunan Burhan Özbey’in üzerine haber sırasında tavandan beton parçaları düştü. Bir anda ne olduğunun şaşkınlığını yaşayan Özbey, ellerini başına götürerek korundu. Şans eseri yaralanmanın olmadığı kazanın şokunu atlatan Özbey, görüntü alan kameramana kazayı çekip çekmediğini sorması gülüşmelere sebep oldu.

Öte yandan kalıcı konutlarda kalan depremzedeler, bir yıla yakın zamandır kullandıkları konutlarda usta çalıştırmadıkları gün kalmadığını söyledi. Türk–İş konutlarının 2. blok daire 12’de oturan Aysel ve Sedat Turgun çifti, tavan sıvalarının üzerlerine düşmesi sonucu geceyi deprem korkusu ile geçirdiklerini anlattı. Gece saat 24.00 sıralarında salonda bir anda çatırtıların başladığını ve deprem sandıklarını anlatan Aysel Turgun, eşinin salona girmesi ile tavanda bulunan sıvanın üzerine düştüğünü belirtti.

“Depremi yaşayan çocuğumuz, deprem sandığı için çok korktu. Deprem olmadığını belirterek sakinleştirdik. Binanın diğer odalarında ve diğer konutlarda aynı durum var. İkinci defa depremi yaşıyoruz.” diye yakınan Turgun ailesi, geceyi uykusuz olarak geçirdiklerini söyledi.

Konutların site yöneticisi Mürsel Çandır da, konutlara girdikleri günden beri sıkıntı içinde yaşadıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl ağustos ayında konutlara girdik. Bu yılın ağustos ayı geldi, hâlâ usta çalıştırıyoruz. Su tesisatından borulara, sıvalara kadar hepsi dökülüyor. Konutların çoğunda sıvalar çatırdayarak dökülüyor ve hane sakinlerine korku dolu saatler yaşatıyor. Tuvaletlere şemsiye ile giriyoruz. Yetkililerin buna çözüm bulması gerekir.” dedi.
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz