reklam

10 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Köprülerin güçlendirilmesi için geri sayım

Marmara bölgesinde meydana gelen deprem sonrasında dayanıklılıkları gündeme gelen boğaziçi köprüleri ile viyadüklerin iyileştirilmesine yönelik projenin uygulanmasına başlanıyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan, Japonya'dan sağlanan 100 milyon dolarlık kredi ile ilk etapta programa alınan köprü ve viyadüklerin iyileştirilmesi projesinin mühendislik ve kontrolörlük hizmetleri çalışmasının yapılacağını söyledi.

Bakan Akcan, deprem sonrasında kuruluşlarının bu kapsamda bir çalışma programı başlattıklarını ve iyileştirme programının iki etap halinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde Japon kredi kuruluşundan onay alınmasının ardından iyileştirme çalışmalarına start verileceğini kaydeden Bakan Akcan, ikinci etapta da köprü ve viyadüklerin iyileştirmesine yönelik inşaat çalışmalarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini ifade etti.

Programa göre, Japon Uluslararası kredi kuruluşu JBIC'tan sağlanan 100 milyon dolarlık kredi ile boğaz köprüleri ile eski ve yeni haliç köprüleri, otoyollar üzerindeki köprü ve viyadüklerin, sismik takviye projelerini hazırlayacak müşavir firma ihaleyle seçilerek, iyileştirme çalışmalarına geçilecek.

Daha önce Japon Yapılar ve Köprüler Enstitüsünün de katılımı ile hazırlanan ''İstanbul'daki köprülerin sismik takviyesi projesi fizibilite raporuna'' göre, öncelikli olarak I. Boğaziçi köprüsü, Fatih Sultan Mehmet köprüsü, Eski Haliç köprüsü, Yeni Haliç köprüsü (Batı yakası), Yeni Haliç köprüsü (Doğu yakası), 1. Boğaziçi köprüsü Asya Tarafı Yaklaşım viyadüğü, 1. Boğaziçi köprüsü Avrupa Tarafı Yaklaşım viyadüğü, Eski Haliç köprüsü yaklaşım viyadüğü, Yeni haliç köprüsü yaklaşım viyadüğü, Ortaköy viyadüğü (V408), Ortaköy viyadüğünde (V409) çalışmalar yapılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Japon hükümeti arasında yapılan önanlaşma çerçevesinde sağlanacak krediyle, söz konusu işlerin sismik takviye projesine bir an önce başlamak üzere, öncelikli olarak müşavirlik hizmetleri ihalesi yapılacak.

Müşavir firma görevlendirildikten sonra, müşavirlik hizmetleri kapsamında sismik takviye projeleri ile işin yapım müteahhitlerini belirlemek için, ihale dokümanları hazırlanacak.

Bu doğrultuda da söz konusu viyadük ve köprülerin yapım işleri ihaleye çıkarılacak.
Hürriyet

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz