reklam

11 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Müteahhitlere teminat müjdesi

İnşaatçıların korkulu rüyası olan teminat mektubu derdi sona eriyor. Bakan Gürel, 'Sorun kamu bankalarının katkısıyla çözülecek' dedi.

Bakan Şükrü Sina Gürel, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde teminat mektubu sorununun, çok yakında kamu bankalarının katkılarıyla çözülmüş olacağını bildirdi. Gürel, Uluslararası Müteahhitler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen, toplantıda, 'Teknik çalışmalar artık bir yere gelmek üzere. Bu sorun, kamu bankalarının katkılarıyla yakında çözülmüş olacaktır'' dedi.

Devlet Bakanı Gürel, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik bunalımdan çıkmakta olduğunu, bunun, son 20-25 yıl içinde gerçekleştirilen borçla büyümekten ve ipin ucunun kaçmasından kaynaklandığını söyledi. Bakan Gürel, Türk müteahhitlerinin Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Afganistan'da yapabileceği işler olduğunu kaydetti.

Gürel, Türk toplumunu temsil eden siyasal partiler, sivil toplum örgütleri ve halkın AB'ye karşı olmadığını, ancak nesnel AB'nin bize nesnel ölçütler içinde yaklaşması gerektiğini de söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan da, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerindeki daralmanın, Türk işgücünün Türkiye'ye gönderdiği yıllık 2.5 milyar dolarlık döviz kaybı ile aylık 40 bine yakın işçi istihdam imkanının kaybolmasına neden olduğunu belirterek, 'Tüm sorunların çözülmesi konusu, Bakanlar Kurulu gündemine getirildi' dedi.

Payımız artmalı

Türkiye Müteahhitler Birliği ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir de Türk müteahhitlik sektörünün dünyadaki yatırımlardan yüzde 5 pay almasının ana hedef olması gerektiğini belirterek, sektörün uluslararası piyasalardan da yılda 5 milyar dolarlık pay alması gerektiğini söyledi. Özdemir, 'İç piyasadaki daralmaya karşılık, dış piyasa için de teminat mektubu bulamıyoruz. Bu sorun, uluslararası piyasalarda pazar kaybettiriyor' dedi. Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın Türk inşaat sanayicilerinin de yurtiçindeki ödenek ve yatırımların çok azalmış olmasından dolayı olumsuz etkilediğini bildirdi.
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz