reklam

13 Haziran 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Temiz deniz için işbirliği

Dünyadaki MEPA'ların birleşmesiyle oluşturulan INTERMEPA, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerde deniztemiz dernekleri kurulması için her türlü desteği verecek.

Deniztemiz Derneği/TURMEPA'nın önerisiyle 8 ülkeye ait ''MEPA'' lar (Marine Environment Protection Association), deniz kirliliğini önlemek amacıyla güçlerini birleştirme kararı aldı.

Deniztemiz Derneği/TURMEPA ve Cerrahgil Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu , Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, İngiltere, Avustralya, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Uruguay'da 8 ulusal ''MEPA'' nın bulunduğunu söyledi. Cerrahoğlu, bu MEPA'ların kendi ülkelerinde daha temiz bir deniz için çeşitli çalışmalar yaptığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yunanistan'da yapılan toplantıda, dünyadaki MEPA'ların bir çatı altında toplanması için öneride bulunduk. Bu öneri başta Yunanistan olmak üzere diğer ülkelerce de kabul gördü ve INTERMEPA adında bir federasyon kuruldu. INTERMEPA'nın ilk toplantısı aralık ayında İstanbul'da yapılacak. Bu toplantıda federasyonun genel başkanı, başkan yardımcısı, genel sekreteri ile kuruluş organizasyonu belirlenecek. Böylece daha temiz bir deniz için 8 ülkenin MEPA'ları güçlerini birleştirmiş olacak.''

Karadeniz'e kıyısı bulunan 6 ülkede MEPA kurulması işinin koordinatörlüğünü TURMEPA'nın yapacağını ve bu çalışmalara önümüzdeki ay başlanacağını dile getiren Cerrahoğlu, ''Federasyon, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerde deniztemiz dernekleri kurulması için her türlü desteği verecek. 300'e yakın irili ufaklı nehirden ve Tuna Nehri'nden kaynaklı zehirli atıkların önlenmesi konusunda yeni projeler geliştirecek'' diye konuştu.

Ülke MEPA'larının ellerinde bulundurdukları teknik cihazlar ile makinelerin envanterini çıkartmayı amaçladıklarını da belirten Cerrahoğlu, bu araçların ihtiyacı olan ülkelere sevk edileceğini bildirdi.
Cumhuriyet

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz