reklam

17 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Dünya kenti İstanbul

İstanbul, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünde bir 'dünya' kenti olacak. Ambarlar şehir dışına taşınacak. Tek biletle tüm ulaşım araçlarından yararlanılacak. Tüm yatırımlar hızlandırılacak

Görevde bulunduğu üç yıl içinde başarılı çalışmalara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'un çehresini değiştirecek yeni projeler hazırladı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'ü hedef seçen Gürtuna, 'Bu tarihe kadar İstanbul'u dünya kenti yapacağız' dedi.

Borçsuz belediye

Gürtuna, bütçenin yüzde 6'sını da ulaşıma ayırarak trafik keşmekeşine sözüm bulacakları sözünü verdi. Gürtuna, '1999'dan beri yaklaşık 1 milyar dolar iç ve dış borç ödemesi gerçekleştirilmiştir. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi borçsuz bir belediye haline gelmiştir' diye konuştu.

Gürtuna, ihale aşamasına gelen 16 kilometrelik Vezneciler-Sultançiftliği hafif metro hattının temelini önümüzdeki günlerde atacaklarını, yeni tramvay hattının iki yıl içinde hizmete gireceğini müjdeledi. Gürtuna, 'İki dev proje, İstanbul'u önemli ölçüde rahatlatacak' dedi.

Kardeş tünel geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Karaköy ile Taksim'deki Pera Palas Oteli arasında çalışan tünele bir de kardeş geleceğini söyledi. Gürtuna, Taksim Metro İstasyonu'ndan Kabataş'a yapacakları kardeş tünelin temelini önümüzdeki günlerde atılacağını bildirdi. Yeni tünel ile Kabataş'a deniz yolu ile ulaşan İstanbullular, doğrudan metroya, oradan da 4. Levent'e, birkaç yıl sonra Yenikapı'ya ve havalimanına ulaşma imkanına kavuşacak.

Uzun vadede Harem-Kartal raylı sistem, metronun Ayazağa'ya kadar uzatılması, Üsküdar-Altunizade-Dudullu hafif metro, Mahmutbey-İkitelli Başak Konutları Metrosu ve İkitelli-Olimpiyat Köyü metrosu da devreye giriyor. Akıllı kart uygulaması ise tüm ulaşım sisteminde geçerli olacak.

Belediyenin çalışmaları arasında Harem Otogarı'nın yerine büyük bir otogar yapılması projesi de var. Anadolu yakasında ulaşım ve trafik açısından büyük bir sorun oluşturan Harem Otogarı'nın yerine tıpkı Esenler Otogarı'ndaki bir otogar kurulacak. İstanbul'un içinde bulunan nakliyat ambarları da şehir dışına nakledilecek.

Gürtuna ayrıca küçüklere olduğu kadar büyükleri de yakından ilgilendiren Disneyland'ı İstanbul'a getirecekleri müjdesini verdi.

Kentin çehresi değişecek

Hızlı tramvay durakları kaldırılacak. Vagonlara durak olmaksızın binilecek.

Deniz otobüsleri artacak.

11 yeni kavşağın ve köprülü kavşağın inşaatı devam ediyor.

Şimdi de 26 yeni anayolun inşa çalışmaları sürüyor.

Otopark sorunu çözülecek.

Trafik, kameralarla kontrol altına alınacak.

18 dere ıslah edildi. 15 derenin ıslah çalışmaları sürüyor. İstanbul'da denize girilecek.

Haliç herkesin yüzebileceği bir yer haline getirilecek.

Doğalgaz Üniversitesi'nin temel atma çalışması sürüyor. İGDAŞ, bilgi birikimini yabancı ülkelere pazarladı. Temiz, ucuz ve çevreci doğalgaz İGDAŞ'la daha da yaygınlaşacak
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz