reklam

21 Haziran 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir'e yazık ettirmem

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Deniz Kuvvetleri'ni karşı karşıya getiren Konak Pier projesi için devreye girdi. Her iki tarafla uzlaşma görüşmeleri yapacağını açıklayan Vali Yüksel, "İzmir'in menfaati için çok gerekli bir mekan. Kaybedecek zamanımız yok. Sorunu çözeceğim" dedi.

Kolay gidemezler
Önceki gün, YENİ ASIR'ı ziyaret eden Vali Alaaddin Yüksel, Konak Pier projesi ile ilgili gelişmeleri 1 yıldır takip ettiğini belirtti. 1996 yılında yapımına başlanan proje için sürekli Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Kuvvetleri komutanlarıyla görüştüğünü belirten Vali Yüksel, şöyle konuştu:
"Her iki tarafın hukuku muhafaza edecekleri noktada anlaşmalarını bekliyorum. Bilindiği gibi askeri birlikler de yıllardır orada bulunuyor. Gitmeleri de o kadar kolay değil. Ancak askeri kuvvetler hiçbir zaman kentin menfaati dışında hareket etmedi. Buna Güzelbahçe Arıtma Tesisi başta olmak üzere birçok örnek verebiliriz.

Duyarlı tutum
1997'de taraflar arasında bir protokol değil, konuşma yapılmış. Şimdi tüm bunları bırakarak bir masa etrafında toplanmak ve bu sorunu çözmek gerekir. Asker makulun yanında olacaktır. Görüştüğüm komutanlar duyarlı bir tutum gösteriyor. Bir tıkanma olursa devreye girerek uzlaşma noktasını bulacağım. Ancak sabırlı olmak gerek, tarafların bu sorunu çözmesini bekliyorum."

'Devreye girerim'
Konak Pier sorununda şehrin menfaatinin üst noktaya çıktığını belirten Vali Yüksel, çözüme her türlü katkıyı yapacak sorumluluğu hissettiğini söyledi. Vali Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:
"Asker ille de burada duracağız demiyor. Onlar kurallara bağlılar. Bir metin olmadan oradan gidemezler. Ancak şu da bilinmelidir ki, İzmir'in hiçbir konuda kaybedecek 1 saniyesi dahi yok. Girmem ve çözmem gereken her türlü konuda devreye girerim. Ben bu kentteki koordinasyon görevimi yerine getirmek zorundayım."
Yeni Asır

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz