reklam

22 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Konak Pier zirvesi yapılsın

İzmir'in en prestij projelerinden Konan Pier'in yarım kalma tehlikesi, Maliye Bakanı Sümer Oral ve İzmir milletvekillerini harekete geçirdi

İzmir'in incisi Çakabey Limanı ve Konak Pier'in geleceğine yönelik belirsizlik, İzmirli Milletvekilleri ve Maliye Bakanı Sümer Oral'ı da harekete geçirdi.

Milletvekilleri "ortak akıl, ortak çözüm" tavrında birleşerek İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'in öncülüğünde tüm kesimlerin biraraya geleceği bir zirve düzenlenmesini isterken, Maliye Bakanı Sümer Oral Pazartesi günü konunun tarafları ile görüşeceğini söyledi.

Sorun, elbirliği ile çözülür
Deniz Kuvvetleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli milletvekilleri ve işadamlarının katılacağı toplantıda sorunun el birliği ile çözülebileceğini savunan milletvekilleri de, bu konuda üzerlerine düşen görevi yapacakları sözünü verdi.

Askerler her zaman olumlu
Deniz Kuvvetleri'nin İzmir'in lehine olan konularda her zaman olumlu yaklaştığını dile getiren milletvekilleri, Çakabey Limanı'nın kaldırılarak yerine yat limanı yapılması İzmir'in estetiği açısından da önemli olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Oral:
Yeni Asır'ın çağrısına uyacağım
"YENİ ASIR haberleriyle bana da bir çağrı yaptı. Pazartesi günü Ankara'ya döndüğümde devreye gireceğim. Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Genelkurmay Başkanlığı ile görüşeceğim. Şu anda kesin birey söylemem mümkün değil. Ancak İzmir lehine bir çözüm için gereken neyse devreye girerim."

İzmir güzelleşecek
Deniz Kuvvetleri'nin İzmir'in lehine olan konularda her zaman olumlu yaklaştığını dile getiren milletvekilleri, Çakabey Limanı'nın kaldırılarak yerine yat limanı yapılması İzmir'in estetiği açısından da önemli olduğunu belirttiler. Deniz Kuvvetleri'nin hakkından vazgeçmesi için mutlaka bir yer gösterilmesi gerektiğini vurgulayan milletvekilleri, "İzmir'in lehine sonuç almak için herkes birlikte hareket etmeli" dediler.

Maliye Bakanı Sümer Oral:
"YENİ ASIR bana da bir çağrı yaptı yazısında. Pazartesi günü Ankara'ya döndüğümde devreye gireceğim. Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Genelkurmay Başkanlığı ile görüşeceğim. Şu anda kesin birey söylemem mümkün değil. Ancak İzmir lehine bir çözüm için gereken neyse devreye girerim."

İzmir DSP Milletvekili Güler Arslan:
"Asker oradan çıkmam demiyor. Büyükşehir'in de kötü niyetle hareket ettiğini sanmıyorum. Her ikisinin görüşünü de kendi içinde anlamlı buluyorum. Ortak bir çözüm yolu, gerekli kişilerin yapabileceği bir anlaşmaya bulunabilir."

MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar
"YENİ ASIR bunu gündeme getirdiyse mutlaka çözülür. Çakabey Limanı'nın İzmir için hayati önemi var. İzmir'de yer bulunamazsa hiçbir yerde yer bulunamaz. Ortak akılla bu işin çözümleneceğini umuyorum. Askeri de açıkta bırakmamak lazım. Ayrıca bu projenin tamamlanmasından İzmirliler de mutluluk duyacak. "

DSP İzmir Milletvekili Hakan Tartan:
"Burası İzmir'in gururu olacak, eksik olan turizim potansiyelini çağdaş anlayış içinde artıracak bir merkez. Konak Pier uzun yıllardır emeklerle belli bir noktaya geldi. Sorun dialog eksikliği. Bu eksiklik giderilip uzlaşma sağlanırsa sorun çözülür. Deniz Kuvvetleri'nin de olumlu yaklaşacağına inanıyorum. Milletvekileri olarak bizlerde bu konuda elimizden gelen desteği veririz. İzmir ya da Ankara'da bütün tarafların katılımı bir toplantı yapılabilir. Bu toplantı için bende elimden gelen çabayı göstereceğim."

ANAP İzmir Milletvekili Işılay Saygın:
"Deniz Kuvvetleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki sorunun çözüldüğünü sanıyordum. Bana askerlerin yapılacak yere taşınmalarının kesinleştiğini söylediler. Ancak son gelişmelerden büyük üzüntü duydum. Bitmediğini görmek beni üzdü. Ama bir söz verildiyse bunun yerine getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Kimler söz verdi bilemiyorum ama mutlaka yerine getirilmeli. İzmir'in güzelliği açısından bu mutlaka yapılmalı. Zaten İzmir her geçen gün köye dönüşüyör. Bununla ilgili olarak ben de elimden geleni yapacağım. Bu bir toplantı olabilir. Birisinin önder olması lazım. Sanırım buna en çok yakışan Vali Alaaddin Yüksel olur. Belediye, askeri yetkililer, milletvekilleri, işadamları bir masa etrafında toplanıp bir çare buluruz. Bulamazsak da ayıp olur."

ANAP İzmir Milletvekili Işın Çelebi:
"Bu konu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile askeriye arasında çözümlenmeli. Bizler milletvekilleri bu konuya öncülük edemeyiz. Biz doğalgaz gibi Salihli Turgutlu yolunun tamamlanması, vadeli işlemler ve obsiyon borsasının kurulması gibi genel konular üzerinde çalışırız. Bunlarda da çalıştık ve başarılı olduk. Konak Pier tamamen belediyenin çözmesi gereken bir sorun. Ama dileğimiz çözülmesi yönünde. Bu proje hayata geçirilirse İzmir için iyi olur."

DSP İzmir Milletvekili Suat Çağlayan:
"Çakabey Limanı ile ilgili belirlenen tahahhütler yerine getirilmeli. İşlevsel ve estetiksel olarak bu alanın yat limanı olması lazım. Askeriyenin de olayın bu yönde değerlendireceğini düşünüyorum. Burası silahlı kuvvetlerin kendi mülkü olarak gördüğü bir yer. Ancak onlarda İzmir'in çıkarına uygun bir şey yapmak isteyecektir. Toplantı yapılmasından çok teknik olarak bu konuyla ilgili insanların biraraya gelmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca hakkı olan tarafında mutlaka önüne sunulacak olan seçeneklerden tatmin olması lazım. Toplantıda biraraya gelmek popülizm yapmak olur diye düşünüyorum."

DYP İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar:
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde ben de DYP İl Başkanı olarak görev yapıyordum. O dönemde buranın İzmirlilerin kullanımına açılmasını istiyorduk. Bu düşüncemiz değiymedi. Muhalefette olmamazı rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın bu konuyu çözmek için yapacağı her çalışmaya destek vereceğiz."

ANAP İzmir Milletvekili Rıfat Serdaroğlu:
"Konak Pier projesi yürekler acısı bir proje. Bu projedeki sorunun kısa süre içinde çözülmesi lazım. Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel konuya el attı. Devletin birimleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak kişi zaten o dur. Ben de kendisini arayarak yardımcı olacağımızı bir konu olup olamayacağını soracağım. Bu güzel eseri İzmir'e kazandırmak lazım."

DSP İzmir Milletvekili Salih Dayıoğlu:
"Konak Pier'in bulunduğu mekan yeniden restore edilerek günün koşullarına uygun çağdaş bir yer haline geldi. Bu yapının tamamlanması için çevre düzenlemesinin yapılması lazım. Buna Çakabey Limanı'nın bulunduğu alanda dahil. Bu sorunun çözümlenmesi için Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalı. Deniz Kuvvetlerinin buradan taşınması için doğal olarak yeni bir yerin yapılması lazım. Bana göre herkesin katılımıyla bir toplantı yapılmasından çok ilgili kurumların görüşüp ileriye dönük hedeflerini ortaya koyması daha iyi olur."

DSP İzmir Milletvekili Burhan Bıçakçıoğlu:
"Konak Pier'in açılması için gereken tüm çabanın gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. İzmir'deki birçok yatırım gibi Konak Pier'in de önüne engeller çıktı. Bu konuda bizim üzerimize düşen neyse yapmaya hazırım. Örneğni bir heyet oluşturulacaksa bunda yer alır ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşebiliriz. Deniz Kuvvetlerinin de gereken anlayışı göstereceğine inanıyorum. Şehrin içinde böyle bir limanın olması da ayrıca görsel açıdan çok da hoş değil."

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel:
"İzmir'in menfaati için gerekli bir mekan. Deniz Kuvvetleri yetkilileri de bu limanın muhteşem bir yat limanı olacağını vurguladı. Ben de çözüm için elimden geleni yapacağımı belirtmiştim. Bekleyelim, görelim. Her iki tarafı uzlaştırıp bir masa etrafında buluşmalarını istiyorum. Eminim çözüm bu şekilde sağlanacaktır. Bölgede asker uzun yıllardır bulunuyor. Gitmeleri o kadar kolay değil."
Yeni Asır

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz