reklam

24 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Adapazarı’nın sokaklarında maskesiz dolaşmayın’

Marmara depreminden en çok etkilenen ve yıkımın en çok yaşandığı Adapazarı’nda havaların iyice ısınmasıyla birlikte toz hayatı yeniden olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Sakarya Devlet Hastanesi eski Başhekimi Kulak–Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, sağlıklarını kaybetmek istemeyenlerin kent sokaklarında toz maskesi takmadan gezmemeleri gerektiğini söyledi.

Depremde tahrip olan altyapıyı yeniden yapmak için defalarca kazılan cadde ve sokakların altyapı bitimi sonrasında bir türlü asfaltlanamaması Adapazarı’nı toza mahkûm ediyor. Üstyapının bitirilememesi sebebiyle açılan kanallar ve çukurların içindeki kanalizasyon atıkları yağmur suları ile birlikte taşarak cadde ve sokağa yayılması ve güneşli havada ise cadde ve sokakların kurumasıyla toza dönüşmesi insan sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor.

Sakarya Devlet Hastanesi eski Başhekimi Kulak Burun–Boğaz Uzmanı Cevdet İzmirli, mikroplu tozun insan sağlığı için çok büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti. İzmirli, tozun kulak, burun, boğaz gibi üst solunum hastalıklarına yol açmasının yanı sıra kolera, hepatit, alerjik hastalıklar ve kalp yetmezliği gibi birçok ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebileceğini dile getirdi. İzmirli, yaptığı açıklamada, normal, tozsuz ve temiz havada boğaz ve burundaki ‘silyer’ hareketi yapan kozaların saniyede 20 bin kez vurduğunu; ancak tozlu ve mikroplu ortamlarda ise bu hareket kabiliyetinin zayıfladığını ifade ederek, dolayısıyla bunun vücut direncinin zayıflamasına ve sonrasında hastalığa davetiye çıkardığını kaydetti. İzmirli, özellikle çocuklar, hastalar ve diğer tüm insanların sağlıklarını kaybetmemeleri bakımından kentte dolaşırken mutlaka toz maskesi takmalarını istedi.
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz