reklam

24 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir'in aldığı önemli bir ödül

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 27 Mayıs günü İstanbul AKM'de düzenlenen törenle Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Sıvas valiliklerini, valilerin önderliğinde illerde yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle ödüllendirdi.

İzmir'de son iki yıldır yapılan olumlu işler nedeniyle kentimizin ve Vali Alaaddin Yüksel'in ödüllendirilmesini hiç de şaşırtıcı bulmadım.

İzmir Valiliği adına ödülü Kültür Müdürü Musa Seyirci aldı. Musa Seyirci, ülkemizin önde gelen etnoğrafyacılarından olmasının yanısıra, İzmir'deki görevine atandığı günden beri yakından takip ettiğimiz çok başarılı bir kültür insanı.

İstanbul'daki törende bilim dünyasından katılan geniş bir kitleye, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen 'İzmir Kültür Envanteri' hakkında da bilgi veren Seyirci'nin açıklamalarını dinleyenler sevinçlerini gizlemediler.

Bu ödülün alınmasında etkili olan faktörleri şöyle sıralamak mümkün:* Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği ve eşgüdüm içinde * Atatürk Müzesi restorasyonu, * Halil Rıfat Paşa Köşkü restoransyonu, * Buca Forbes Köşkü Restorasyonu, * Selçuk Tarım Müzesi (eski Tekel binası) restorasyonunun bitirilmesi* Selçuk Müzesi'nde açılan Efes Erosları ve Gladyatörler konulu sergiler, *Urla Necati Cumalı evi *Çeşme Kalesi Restorasyonunun bir bölümü *Selçuk Ayasuluk İçkale Restorasyonu *Birgi Sokak Sağlıklaştırma Projesi *Bergama Tarihi kent dokusunun sağlıklaştırma uygulamaları için ödenek sağlanmış olması *Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı *Çeşme Haralambos Kilisesi Restorasyonu için protokol imzalanmış olması *Urla'da Arkeoloji ve Su Altı Müzesi Restorasyonuna başlanmış olması, * Klaros kazılarına verilen maddi destek * Ildırı Koruma amaçlı imar planının düzenlenmiş olması...

Sıralanan bu işler için emek veren herkese teşekkür etmeliyiz...
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz