reklam

25 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Üçüncü köprü TBMM gündeminde

Tartışmalı üçüncü boğaz köprüsü, Meclis gündemine geliyor. İstanbul milletvekilleri, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüyü teknik olarak tartışmaya açacaklar. Konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve uzmanların da katılacağı toplantı 27 Haziran Perşembe günü TBMM'de yapılacak.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan tarafından güzergahı açıklanan ve Arnavutköy sakinlerinin tepkisine neden olan Üçüncü Boğaz Köprüsü, Meclis'te masaya yatırılacak. İstanbul milletvekilleri, konuyu teknik olarak ortaya koymak ve konuyla ilgili uzman görüşlerini almak üzere bu hafta Parlamento'da bir araya geliyor. Sivil toplum örgüt temsilcileri, meslek odaları temsilcileri ile yerli ve yabancı uzmanların da katılacağı toplantı 27 Haziran Perşembe günü TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantı salonunda yapılacak.

Toplantının yapılmasına destek veren İstanbul Milletvekilleri Bayındırlık Bakanı Abdülktadir Akcan'ın istek yapmalarına rağmen kendilerine bu konuda bilgi verilmemesini eleştiriyorlar. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın İstanbul milletvekillerini çağırarak, İstanbul'a yapılması düşünülen Tüp Geçit Projesi ile ilgili bilgi verdiğini kaydeden İstanbullu vekiller, Bayındırlık Bakanı'nın konuyu Asfalt Müteahhitleri Derneği ile paylaşmasına rağmen kendilerine bilgi vermediğini ifade ettiler. Bayındırlık Bakanı'na sitemli olan milletvekilleri çareyi uzman gözüyle değerlendirmekte bulduklarını belirterek, böyle bir toplantı kararı aldıklarını açıkladılar.

TBMM'de yapılacak toplantının herhangi bir yaptırımı olmadığına işaret eden milletvekilleri ama konunun her yönü ile tartışılmasının önemini vurguladılar.

Bu arada üçüncü boğaz köprüsünün yaklaşık 800 milyon dolara malolacağı bildirildi.

Köprü güzargahı SİT alanı...

Toplantı ile ilgili DÜNYA'nın sorularını cevaplandıran DSP İstanbul Milletvekili Zafer Güler, toplantıya 65 İstanbul milletvekilinin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndan konuyla ilgili uzmanlar ve meslek odaları yetkililerinin katılacağını bildirdi. Konu ile ilgili teknik olarak bilgi almak istediklerini, siyasi herhangi bir değerlendirmeden uzak değerlendirme yapılması amacında olduklarını anlattı.

Bayındırlık Bakanı tarafından açıklanan güzargaha Arnavutköy sakinlerinin tepkisine dikkat çeken Zafer Güler, "Çünkü bu bölgede 200 yıllık evler, konaklar var. Ayrıca bu bölge Sit alanı. Proje ile ilgili Kültür Bakanlığı'ndan da izin alınmamış. Olayı sadece köprü olarak düşünmek yanlış. Köprünün bağlantı yolları ile değerlendirilmesi gereği vardır. İstanbul milletvekilleri olarak bu konuyla ilgili bilgilenmek istiyoruz" dedi.

Zafer Güler, üçüncü köprünün İstanbul'un trafik sorununa çözüm getirmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Dünya

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz