reklam

26 Haziran 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

ideYAPI Ürünlerinin IFC Formatına Uyumluluğu Belgelendi

Mimarlık ve mühendislik yazılımları üreticisi ideYAPI'nın ideCAD Mimari ve ideCAD Statik adlı ürünlerinin IFC formatına uyumluluğu Almanya'da düzenlenen IAI Endüstri Günleri etkinliğinde belgelendi.

Türk mimarlık ve mühendislik yazılımları üreticisi ideYAPI tarafından geliştirilen ideCAD Mimari ve ideCAD Statik adlı yazılımlara, IFC formatına uyumluluk belgesi verildi.

IFC, bilgisayar destekli inşaat planlaması, inşaat yapımı ve bina yönetimi konularında dünya çapında geçerli olabilecek ortak bir meslek dili anlamına geliyor. Açılımı "Industry Foundation Classes" olan IFC'yi geliştirmek için dünya çapında 650'den fazla şirket işbirliği yapıyor. IFC ile tasarım aşamasından binanın yönetimine kadar bütün aşamalardaki işlemler daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılırken binaların kalitesi yükseltiliyor, maliyetler aşağı çekiliyor. IFC ile ilgili çalışmalar ise bir sektör birlikteliği olan IAI (Industrial Alliance for Interoperability) bünyesinde yürütülüyor.

22 Ülkede 650 Şirketin Güç Birliği: IAI
IAI, 22 ülkede faaliyet gösteren 650'nin üzerinde kuruluştan oluşuyor. IAI birlikteliğinde inşaat sahipleri, planlama büroları, saha mühendisleri, inşaat müteahhitleri, inşaat malzemeleri firmaları, kiracılar, yazılım şirketleri, üniversiteler, yüksek okullar ve araştırma kurumları bulunuyor.

IDS'ten IFC'ye
ideYAPI firması 1988'den bu yana mimarlık ve mühendislik yazılımları üzerine çalışıyor. Firma, 2002 başlarında Almanya'nın Hannover kentinde, "ideCAD Software GmbH" adıyla bir şube açarak bu pazara da girme çalışmalarını başlatmış bulunuyor. ideYAPI'nın ürünleri tam CAD desteği sunuyor. Halihazırda IFC 1.5.1 versiyonu kullanılan ürünlere 2.x versiyonun eklenmesi çalışmaları devam ediyor. ideYAPI ürünlerinin başarısının altında, firma bünyesinde geliştirilen ve IDS (Integrated Design System) adı verilen bir başka teknoloji bulunuyor. Temelde IFC'ye benzeyen IDS, ideYAPI yazılımları arasında tam veri bağlantısı ve aynı proje üzerinde gerçek zamanlı network çalışması olanağı sunuyor. IDS ile yola çıkan ideYAPI bundan böyle IFC sistemini de ürünlerine eklemeye başladı. IFC, ideYAPI ürünleriyle diğer firmaların mimari ve statik yazılımları arasında tam veri bağlantısı olanağını getiriyor. Kullanıcılara birçok yararlı özellik sunan IFC, bilhassa yapısal yazılımlar için önemli niteliklere sahip.

İdeYAPI'nın amiral gemisi niteliğini taşıyan iki ürünü var: ideCAD Mimari ve ideCAD Statik. ideCAD Mimari, mühendis ve mimarlara aynı proje üzerinde ortak çalışma imkanı sağlayan bir ürün. Her boyuttaki proje tasarımlarında kullanılabilirliği, 2D/3D render ve animasyon yeteneği, İnternet/LAN üzerinde proje paylaşımına uyumluluğu, tasarım süresini ve proje maliyetini düşürme becerisi gibi nitelikleri nedeniyle ideCAD Mimari geniş bir kesim tarafından yıllardır verimlilikle kullanılıyor. ideCAD Statik, bir yapısal mühendislik yazılımı. Hızlı ve kolay kullanılabilirliği, yaygın güçlü teknik destek ve eğitim olanakları nedeniyle mühendislerin tercih ettiği bir ürün olan ideCAD Statik, yönetmeliklerle de yüzde yüz uyumluluk sergiliyor. ideYAPI'nın yeni geliştirdiği ideTEAM ise aynı proje üzerinde mimar ve mühendislerin bir ağ veya İnternet üzerinden gerçek zamanlı çalışmalarına olanak tanıyor.

Daha fazla bilgi için: http://www.bauwesen.fh-muenchen.de/iai/iai_isg/doc/IAI-ISG-24.htm
www.ideyapi.com.tr
Arkitera

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz