reklam

28 Haziran 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Köprüde komplo iddiası

Boğaz'a üçüncü köprüye karşı çıkanlara göre Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki onarım halkı bezdirmek için yapılıyor. Köprü karşıtları, 'Aynı senaryo daha önce de oynandı' diyor

Üçüncü köprünün gündemde olduğu bir dönemde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bakıma alınması kafalarda soru işaretleri yarattı. Vatandaşları trafik çilesine maruz bırakarak, üçüncü köprünün gerekliliğinin ispatlanmaya çalışıldığını ileri süren köprü karşıtı cephe, bunu Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan'ın onarımdan önce söylediği, "Trafik iki şeride inince üçüncü köprünün gerekliliği de anlaşılacak" sözlerine dayandırıyor. Onarımın 'şüpheli' bulunmasının bir diğer nedeni de Boğaziçi Köprüsü'nün ardından gündeme gelen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tartışmaları sırasında da aynı yönteme başvurulmuş olması. O dönemde de birinci köprüyle aynı anda vapurlar da onarıma alınmış, böylece tam bir trafik keşmekeşi yaşanmıştı. Milli futbolcu Metin Oktay'ın da birinci köprüde trafik kazası geçirerek ölümüne neden olan onarım çalışması sonuç vermiş ve kamuoyunun büyük çoğunluğu ikinci köprünün gerekliliğini savunmaya başlamıştı.

'Bıktırma planı'
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan onarım hakkında iyi şeyler düşünmediğini söyledi. Gökçe, İstanbul ulaşımının köprüye bağlı olması çok kötü. Karayolları, ülke ölçeğinde, kent ölçeğinde, özellikle de İstanbul ölçeğinde sorun çözücü değil. Çalışmalar ulaşım sorununu kötü etkiliyor" dedi.

Gökçe, birinci ve ikinci köprülerin yapımının gündemde olduğu dönemde de kara ve deniz trafiğinin yoğun trafiğe maruz bırakıldığını, sonunda insanların, 'Lanet olsun. Yapsınlar da bu işkence bitsin' deme aşamasına getirildiğini savundu. Aynı planın yürürlükte olduğunu düşündüğünü vurgulayan Gökçe, şunları söyledi: "Elbette onarım olacak. Ama sıkıntıların azaltılarak yapılması mümkün. Bunlar üçüncü köprüye hazırlık operasyonu. Bu tür çalışmalar artacak. Geçenlerde Ankara'dan dönerken, Gebze'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne doğru henüz çalışma olmayan yerlerin de trafiğe kapatıldığını gördüm. 10 dakikada gelinmesi gereken yolu 1.5 saatte aşabildim. Geceleri çalışma olmamasına karşın şeritler trafiğe açılmıyor. Gerçi karayolları bütün işlemlerin aynı anda yapılamayacağını söylüyor ama daha fazla güç ve zaman harcanarak sürenin kısaltılması mümkün."

Genç: Çile artıyor
ÖDP İl Başkanı Vahit Genç de, "Yıl 2002. Yirmi birinci yüzyıl. Ve nüfusu 10 milyonu aşan dünya metropolü İstanbul'un trafik sorunu henüz çözülemedi. İstanbul halkının artarak devam eden trafik çilesi, ikinci köprünün bakıma alınmasıyla had safhaya vardı" diye konuştu. Aynı durumun ikinci köprünün yapımı arifesinde de yaşandığını dile getiren Vahit Genç, o zaman birinci köprü ve araba vapurlarının aynı zamanda bakıma alındığını da hatırlattı.
"Bu deneyim İstanbul halkına üçüncü köprünün ihtiyaç olduğunun zorla kabul ettirilmeye çalışılmasının bir yansıması olmasın?" diye soran Vahit Genç, üçüncü köprünün de İstanbul'daki trafik sorununu çözmeyeceğini, aksine yeni rant alanları yaratacağını ve yasadışı olduğunu söyledi.


Karayolları: Çalışıyoruz
Karayolları İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Asım Öztürk, ikinci köprüdeki onarımı 15 Eylül'de bitirmeyi planladıklarını söyledi. Bakım-onarımın iki yıldır gündemde olduğunu, daha fazla ertelemenin mümkün olmadığını belirten Öztürk, "Üç ay yerine neden bir ayda bitirilmediği soruluyor. Köprünün tümünü kapatabilsek daha kısa sürede bitirilebilir. Ancak iki şerit kapatabiliyoruz ve bu da yedi metrelik bir alanda çalışma yapılması anlamına geliyor. 13 kamyon yerine üç kamyonla çalışıyoruz. Çünkü alan dar" dedi.
Onarımda az kişinin çalıştığı eleştirilerine karşılık ise, "Bir kalp ameliyatını 5 kişinin yaptığını düşünün. Sayıyı 15'e çıkarmanız bir şey ifade etmez. Bu da onun gibi bir şey" yanıtını veren Asım Öztürk, şunları söyledi:
"Bazı işlemler için beklenmesi gerekiyor.
İstesek de daha hızlı gidemiyoruz. Şu anda temizleme aşamasında olduğumuz için gece-gündüz çalışabiliyoruz ama bazı işlemlerde hava koşulları önem kazanıyor, gündüz yapmak gerekiyor. Hava koşullarının muhalefet etmemesi durumunda zamanında bitirebiliriz. Vatandaşlar kabul etsin ki elimizden geleni yapıyoruz ve duyabilecekleri rahatsızlıkları minimuma indirmeye çalışıyoruz."
Karşılığında da bu kriz ortamında bu tür aşırılıkların önlenmesini istiyorum.” dedi.
Radikal

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz