reklam

29 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Avrupa Birliği'ni Eyüp'te Yakaladık

Yaşayan Tarih Eyüp'te Avrupa Birliği standartlarında kesimhane ve katlı otopark inşaatının temeli atıldı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarını yaşayan tarih Eyüp İlçesi'nde inşa edeceği kesimhane ile yakalıyor. Avrupa Birliği Kurban Kesim Yönetmeliği'ne göre hijyenik ve İslami şartlara uygun kesim yapılabilecek üç katlı kesimhane, 2.045 metrekare alana kurulacak. İlçenin yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olmasından kaynaklanan otopark sorunu ise, 225 araç kapasiteli bir otoparkla giderilecek.

Kesimhane ve katlı otopark inşaatının temeli, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı A. Müfit Gürtuna tarafından bugün törenle atıldı. Törende konuşan Gürtuna, "Ayrılık gayrılık gözetmeden sevgiyle, gayretle çalışıyoruz. Enerjimizi birbirimizle uğraşarak değil, İstanbul'umuza hizmet etmek için harcıyoruz," dedi. Önümüzdeki 500 gün İçinde 500 büyük projeyi hayata geçirme kampanyası başlattıklarını belirten Gürtuna," Her günümüz İstanbul'u devasa bir eserle buluşturmak gayretiyle geçiyor, " şeklinde konuştu.

Gürtuna, yeterli müşterisi olması halinde Eyüp'ten Piyer Loti'ye kadar gidecek olan teleferik projesini uygulamaya bir ay içinde başlayabilecekleri müjdesini verdi. Teleferik müjdesi, törene katılan Eyüp'lüler tarafından heyecanlı alkışlarla karşılandı. Eşsiz tarihi dokuya sahip Eyüp Bölgesi'nde gerçek bir kuyumcu hassasiyetiyle çalıştıklarını anlatan Gürtuna, dert yumağı Haliç'in Kültür Vadisi Haliç'e dönüştüğünü belirterek, "Haliç'in içini destansı bir gayretle ihya etmekle kalmayacağız, yeniden revize ettiğimiz Haliç Master Planı ile Haliç çevresinin her bir metrekaresini yeniden ele alacağız" diye konuştu.

Eyüp Sultan'dan itibaren Haliç etrafından geçecek nostaljik raylı sistem projesi hazırladıklarını Belirten Gürtuna, " İnşaallah önümüzdeki sene buradan metroya da bineriz," dedi.

Törene katılan istanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Coşkun da yaptığı konuşmada, ülkemizin fevkalade sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Coşkun şöyle konuştu, " Devlet konsolide bütçesi iflasa dayanmış durumda. Son beş ayda toplanan vergilerin % I25'i borçların faizine gitti. Devletin yatırımlarının durduğu bir dönemde güzel İstanbul'umuzda büyük yatırımlar yapan güzel hizmet insanlarının çalışmaları çok anlamlıdır."

Konuşmaların ardından Kesimhane ve Katlı Otopark inşaatının temeli Başkan Gürtuna tarafından atıldı.

Toplam maliyeti 3.700.000 ABD Doları olan tesisin, 2003 yılı Nisan ayında hizmete girmesi planlandı.
İBB

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz