reklam

29 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kalıcı konutlar çevreyi tehdit ediyor

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde yaptırılan, bin 600 kalıcı konutun kanalizasyon sularının arıtılmadan denize verildiği için çevre sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Koru Belediye Başkanı Recep Başkan, Çınarcık'ta yaptırılan kalıcı konutların arıtma tesisi yapılmadan iskana açılmasının, çevreye zarar verdiğini belirtti. Yaptırılan bin 600 konuttun yavaş yavaş kullanılmaya başlandığını ve tamamen dolduğunda yaklaşık 7 bin kişiyi barındıracağını anlatan Başkan, şöyle konuştu:

''Arıtma tesisi yapılmadığından kanalizasyon suları, beldemiz içinden geçerek doğrudan denize veriliyor. Kalıcı konutlara arıtma tesisi yapmadan bu bölgeyi iskana açmak insan sağlığına zarar vereceğigibi geçimini çiçek üretiminden temin eden Koru halkına da darbe vurdu. Kanalizasyon sularının verildiği dere kenarında yüzlerce sera var ve bu pis su bölgedeki artezyen kuyulara karışıyor. Ayrıca deniz de kısa süre içerisinde kirlenecektir.''

Konuyla ilgili olarak Valilik, Çevre Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan il müdürlüklerine başvurduklarını, ancak bugüne kadar çözüm içinbir adım atılmadığını belirten Başkan, sorun nedeniyle çiçek seralarının tek tek kapanmaya başladığını söyledi.

Yalova Çevre Müdürü Bora Yalçın, İzmit Körfezi çevresindeki hiçbir yerleşim yerininarıtma tesisi bulunmadığını ve bu bölgelerin kanalizasyon sularının denize verildiğini bildirdi.

Yalova'da üç ayrı bölgede yaptırılan kalıcı konutların da arıtma tesislerinin bulunmadığını ve körfezin bu nedenle hergün artan miktarda kirlendiğini belirterek, ''Eğer Yalova Belediyesi, bu bölgelere arıtma tesisi temin etmezse körfez kirliliği tehlikeli bir hal alacak. Bu bölgelerde şu anda oturan kişi sayısı az. Ancak, yerleşim arttıkça bölgedeki evsel atık oranı da artacak'' diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Müdürü Sebahattin Bilyay da yaptığı yazılı açıklamada, kalıcı konutların yapımında projelerde arıtma tesisinin bulunduğunu, ancak ihaleye giren inşaat firmalarınca arıtma tesislerinin tamamlanamadığını bildirdi.
Hürriyet

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz