reklam

09 Temmuz 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Bakü–Ceyhan’ın ÇED raporu tamamlandı

Hazar petrollerini dünya pazarlarına ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı (BTC HPBH) projesi çerçevesinde önemli bir aşama daha tamamlandı. BTC sahipleri ve BOTAŞ tarafından yürütülen çevresel etki değerlendirme (ÇED) çalışmasının taslak raporu, incelenmesi ve üzerinde görüş bildirilmesi amacıyla kamuoyuna sunuldu.

ÇED çalışması güzergah üzerindeki mevcut çevresel ve sosyal şartların, boru hattının tasarım, inşaat ve işletimini, projenin etkilerini, çevre ve toplum üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerin giderilmesi veya en aza indirilmesine yönelik önlemleri içeriyor.

Kamuoyuna sunuş sürecini açıklamak ve ÇED çalışmalarında kaydedilen bulguları paylaşmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Gökhan Bildacı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi’nin Türkiye kesiminde artık inşaat aşamasına gelindiğini söyledi.

Projenin BOTAŞ’ın uluslararası standartlara uygun çalışan profesyonel bir enerji şirketi olduğunu kanıtladığını ifade eden Bildacı, BTC HPBH Türkiye kesimi çalışmaları kapsamında hazırlanan ÇED raporunun Türkiye Cumhuriyeti Çevre Mevzuatı’nda belirtilen asgari gerekliliklerin ötesine de geçerek sadece BOTAŞ bünyesinde değil Türkiye’de yürütülecek tüm büyük çaplı enerji projeleri için çok önemli bir model oluşturduğunu kaydetti. Bildacı, “Ara dönemde inşaat müteahhitleri gerekli hazırlık çalışmalarını tamamlayacaklar ve ÇED raporunun Çevre Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından ise araziye inerek şantiyelerini kuracaklardır.” dedi.

Hazar petrollerini dünya pazarlarına ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı (BTC HPBH) Projesi Genel Müdürü Michael Townshend, en az 10 yıldır üzerinde konuşulmakta olan projenin artık gerçekleşmekte olduğunu, çevresel etki değerlendirme (ÇED) çalışmasının taslak raporunun kamuoyuna sunulmasının proje için önemli bir kilometre taşı oluşturduğunu bildirdi. Townshend, inşaat sözleşmeleri ve inşaat için gerekli mal ve hizmetler konusunda yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bir harcama yapılacağını ve işlerin yoğun olduğu dönemde 5 bin, uzun vadede ise 350 kişiye istihdam oluşturulacağını söyledi.

ÇED’in kamouoyuna sunulmasının proje için önemli bir kilometre taşı oluşturduğunu, diğer adımların da kısa sürede geleceğini belirten Townshend, BTC sahiplerinin projeyi işletecek olan BTC şirketini bu ayın sonuna kadar kuracaklarını bildirdi.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz