reklam

10 Temmuz 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Mersin'de deniz kirliliği

Özellikle Cumartesi ve Pazar günü binlerce insanın akın ettiği sahillerde şenlik vardı. Her şey güzeldi. Ama denize girilince bu güzellikler bir anda yok oluverdi.
Çünkü, denizin üzerinde insan dışkıları, atıklar kol geziyordu. Tatilcilerin denize girmeleriyle çıkmaları da bir oldu. Geçtiğimiz hafta sonu sahilde kirlilik şok'u yaşayan vatandaşlardan şok sayıda şikayet aldım.
Vatandaşlar Mersin sahillerinden denize girmenin mümkün olmadığını, çeşitli hastalığa yakalanma risklerinin çok yüksek olduğunu belirttiler.

Hafta sonu deniz keyifleri kursaklarında kalan vatandaşlar, 'Bastıran sıcaklardan bunalıp sahillere koştuk. Denize girip serinlemek istedik ama bunu başaramadık. Çünkü, deniz çok kirli idi. Denizi bu kadar kirli olması bizleri çok üzdü. Binlerce insan deniz keyfinden mahrum bırakıldı. Denizin üzerinde ne ararsan var. Bunlar nereden geldi bilmiyoruz. Ancak yetkililere sesleniyoruz bu kirliliği önleyin. Eğer kirlilik önlenmezse insanlar denize girmekten mahrum kalacaklar, girenler de çeşitli hastalıklara kapılacaklar belki de hayatları tehlikeye girecek' diye yakındılar.

Bu şikayetler üzerine hemen konuyu araştırdım. Yaptığım araştırma sonucu kirliği Mersin sahili açıklarına gelen gemilerin bıraktığı atıkların yarattığını tespit ettim.
Mersin Valisi sayın Akif Tığ'ı çok yakından tanırım. Mersin'e geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla kentin çehresini değiştirdi. Bazı gözü açıklar tarafından işgal edilen sahilleri bu işgalden kurtarıp halkın kullanımına açtı.

Çok önemli konuda büyük başarı kazanan ve kangren haline gelen soruna neşter vurup çözüm bulan Vali sayın Akif Tığ'ın bu konuyu da da değerlendirip çözüme kavuşturacağına inancım sonsuz. Çünkü o yönettiği kentin halkının mutluluğu ve rahatı için elinden geleni yapıyor. Bu konuda da gecesini gündüzüne katıyor. Çalışıyor, emrindeki insanları çalıştırıyor ve sorunları da birbir çözümlüyor.
Vali Sayın Akif Tığ'ın ilgili birimlere talimat verip, denizi kirleten gemilere gerekli cezanın uygulantmesini ve kirliliği önletmesini bekliyor görevinde başarılar diliyorum.

Akşam - Mehmet Serbes

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz