reklam

11 Temmuz 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Gürtuna: Tüp geçiş istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, insanlara karayolu ulaşımı dışında alternatif oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, İstanbul Boğazı’nda 3. köprüden değil, tüp geçişten yana olduklarını bildirdi.
Toplu taşıma şekilleri içerisinde en iyi ayternatifin raylı sistemler olduğunu dile getiren Gürtuna, “Hem hızlı, hem konforlu, hem emniyetli, hem ucuz, hem de çevre dostu. Onun için biz, şehir içinde mutlaka toplu taşımayı öncelikle hedefliyoruz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna, şehir içinde yüksek ve kalın hatlı köprülere şiddetle karşı olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Köprüler şehri öldürüyor. Bizim tercihimiz, İstanbul’da 3. köprü değil, tüp geçiştir. Bir raylı geçiş, en az 7-8 karayolu köprüsüne bedeldir. Dolayısıyla İstanbul’da raylı tüp geçit yapılırsa 3. bir boğaz köprüsü ihtiyacı ortadan kalkacak. Benim kanaatim, saatte 70 bin kişinin geçeceği bir raylı geçiş, ihtiyacı karşılayacaktır.”

“Otoparklar çoğaltılmalı”
Gürtuna, toplu taşıma yerine bireysel araçlara yol açma gayreti sürdükçe her tarafa yol, her tarafa otopark yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle de tek çarenin insanlara karayolu ulaşımı dışında alternatif oluşturmak olduğunu bildirdi. En iyi alternatifin de toplu taşıma içerisinde raylı sistemler olduğunu dile getiren Gürtuna, “Hem hızlı, hem konforlu, hem emniyetli, hem ucuz, hem de çevre dostu. Onun için biz, şehir içinde mutlaka toplu taşımayı öncelikle hedefliyoruz” diye konuştu.

“Hedef 'park et ve bin' sistemi”
Ali Müfit Gürtuna, İstanbul için hazırlanan Ulaşım Master Planı’nda kenti doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde raylı sistemlerle donattıklarını, bu sistemleri de kara ve deniz ulaşım noktalarında transfer istasyonlarıyla entegre ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
“Şimdi yapılması gereken, bizim bu çalışmalarımıza destek verilerek, bir an evvel İstanbul’da metro sistemlerini tamamlamamızdır. Transfer noktalarında ve ana istasyonlarda oluşturacağımız büyük otoparklarla, insanların kolayca araçlarını bırakıp toplu taşıma sistemine dahil olmalarını sağlayacağız. Burada amaç, zengin-fakir herkesin kolaylıkla tercih edebileceği bir sistemi oluşturmak. Hedefimiz, ‘park et ve bin’ sistemini hayata geçirmek.”

Ntvmsnbc

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz