reklam

12 Temmuz 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Viyadükler kurtuluyor

Bayındırlık Bakanlığı taarfından yayımlanan bir genelgeyle, bundan böle SİT kapsamına giren birçok yatırım tamamlanma olanağı doğdu.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelgeyle çeşitli sebeplerden dolayı yarım kalan ve kamu yararına olan birçok yatırımın tamamlanması için yeni bir imkan doğdu. Kıyı Kanunu’nu yeniden düzenleyecek olan yönetmelik çerçevesinde, milyonlarca dolar harcanarak yapılan ve Anıtlar Yüksek Kurulu (SİT) tarafından inşaatları durdurulan Kordon ve Alsancak viyadüklerinin tamamlanma imkanı ortaya çıktı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 10597 sayılı genelgede, “Kamu yararı adına biçimlendirilen ve kamu adına sınırlama ve uygulama şartları getirilen imar planları konusunda kıyı yatırımlarında çevresel etki değerlendirmesi raporu veya ÇED ön araştırma raporu hazırlatılması işlemine, imar planının onayından sonra başlanması gerekmektedir.” denildi. 

Genelgede ayrıca, “Diğer bir ifadeyle sözkonusu yatırımlara ilişkin arazi kullanım kararlarını belirleme görev ve yetkisi bakanlığımıza ait olduğundan, imar planı onay işlemlerinin ÇED raporu ve ÇED Ön Araştırma Raporu aşamasından önce bitirilmiş olması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. Özelikle kıyı kesimlerinde bulunan trilyonluk yatırımlar, bu sayede tamamlanarak kamu hizmetine açılabilecek. Uzun bir süredir viyadüklerin akıbeti belirsizlik taşıyordu. Bazı bilimadamları viyadüklerin yıkılmasını isterken birçok ekonomist, viyadüklerin yıkılmasıyla millî servetin yok olacağı uyarısında bulunuyordu. Bayındırlık Bakanlığı’nın genelgesi, valilik ve belediye yetkilileri tarafından olumlu bulunurken Şehir Plancılar Odası’nda tepkiyle karşılandı. Yarım kalan yatırımların arazi haklarının Bayındırlık Bakanlığı’na ait olduğu ifade edilen genelgede, imar planı ve onay işlemlerinin ÇED raporları öncesi bitmesi gerektiği açıkça ifade ediliyor.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz