reklam

15 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tarihî ‘yalı okul’da şüpheli yangın

Ortaköy’de bulunan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nun tarihî binası yandı. Eski adı Naime Sultan Yalısı olan ve halen Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihî binada, saat 15.15 sıralarında yangın çıktı.

Okulun arka kısmındaki bodrumda başlayan yangın, kısa sürede 3 katlı tarihî ahşap binayı kapladı. Beyoğlu, Şişli, İstinye ve Beşiktaş itfaiye ekiplerinin denizden su alarak müdahale ettiği yangın önce için için yandı. İtfaiye çalışırken okul bir anda alevli surette yanmaya başladı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında tarihî binanın çatısı ve bazı duvarları kısmen çöktü.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, eski okul müdürünün, bir süre önce Milli Eğitim Vakfı’na ait otoparkın işletmesinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle açığa alındığını ve olayda her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da, kendisinin bu okuldan mezun olduğunu kaydederek, “Burada anılarımız var. Böyle tarihî dokuların korunması gerekiyor, ancak maalesef koruyamıyoruz.” dedi.

Namoğlu, yangının çıkış nedenine ilişkin çeşitli iddiaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, “Bu okulun başka yere taşınma durumu vardı. Benim de çeşitli duyumların var, ama bunlar sadece iddia olarak kalıyor.” diye konuştu.

Yangının ardından itfaiye ve polis ekipleri çalışma başlattı. Yangın sırasında binada bulunan hademe Selim Koç, eşi Makbule Koç, kardeşi Sefer Koç ve okulda boyacılık yapan Turgut Topaloğlu, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, 2 Temmuz 2002 tarihinde, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki 250 araç kapasiteli otoparkın, saat 22.00’den 03.00’e kadar, “Reina” adlı eğlence yeri görevlilerince çalıştırıldığı ve gelirin okul idarecilerince suiistimal edildiği iddiasıyla bir operasyon gerçekleştirmişti.

Operasyonda, eğlence yerinin 7 otopark görevlisi ile ilköğretim okulunun 3 görevlisi gözaltına alınmış ve bu kişiler daha sonra sevk edildikleri savcılıkça serbest bırakılmıştı.
Öte yandan, okulun olduğu yere otel yapılmak istendiği, ancak buna okul derneğinin izin vermediği iddia edildi.

Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz