reklam

15 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Emniyet, Ortaköy'deki tarihi binada sabotaj olasılığını araştırıyor

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun tarihi binası yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Polis, okul bahçesindeki otoparkta yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine kısa bir süre önce 10 kişiyi gözaltına almıştı.

İstanbul Haber Servisi - Ortaköy'deki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun tarihi binasında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu 3 saatte söndürülebilen yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi. Sabotaj olasılığı üzerinde duran polis, yangın sırasında okulda bulunan 4 kişiyi de gözaltına aldı.

Ortaköy Muallim Naci Caddesi'nde bulunan Gaziosmahpaşa İlköğretim Okulu'nda dün saat 15.15 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ortaköy sahilinde bulunan ve giriş katı betonarme, 2 ve 3'üncü katları ise ahşap olan binadaki yangını söndürmek üzere görevlendirilen çok sayıda itfaiye ekibi, deniz tarafından ve Ortaköy'ü Kuruçeşme'ye bağlayan yolun kenarındaki bahçeden su sıkarak yangına müdahale etti. Yangına, denizden de söndürme gemileriyle su sıkıldı. İtfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu söndürülebilen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Çatısı ve bazı duvarları çöken tarihi bina ise kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey , yangının kazan dairesinden çıktığını sandıklarını, ancak kesin bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Eski okul müdürünün, bir süre önce Milli Eğitim Vakfı'na ait otoparkın işletmesinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle açığa alındığını belirten Balıbey, olayda her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

Okul Müdürü Hüseyin Acar ise gazetecilerin yangına ilişkin sorularına, ''Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok'' yanıtını vermekle yetindi.

4 kişi gözaltında
Yangının çıkış nedeniyle ilgili sabotaj ihtimali üzerinde de duran polis yangın sırasında okulda bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, 2 Temmuz 2002 tarihinde, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki 250 araç kapasiteli otoparkın, saat 22.00'den 03.00'e kadar, ''Reina'' adlı eğlence yeri görevlilerince çalıştırıldığı ve gelirin okul idarecilerince suiistimal edildiği iddiasıyla bir operasyon gerçekleştirmişti.

Operasyonda, eğlence yerinin 7 otopark görevlisi ile ilköğretim okulunun 3 görevlisi gözaltına alınmış ve bu kişiler daha sonra sevk edildikleri savcılıkça serbest bırakılmıştı.
Cumhuriyet

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz