reklam

16 Temmuz 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Okul yangınında sabotaj şüphesi araştırılıyor

İstanbul Ortaköy’deki tarihi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda cumartesi günü çıkan ve okulu tamamen kullanılamaz hale getiren yangına ilişkin başlatılan soruşturma ile incelemeler sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, yangının okulun kazan dairesinde değil, deniz tarafından birinci katında çıktığını belirtti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran ve Milli Eğitim müfettişleri dün yanan okula giderek inceleme yaptı. Yangının iddia edildiği gibi kazan dairesinden değil, okulun denize bakan birinci katından çıktığını belirten Yalın, araştırmaların devam ettiğini bildirdi. Ayrıntılı raporun ileriki tarihlerde açıklanacağını belirten Yalın, “Sabotaj mı?” sorusuna, “Biz itfaiyeciler her türlü yangına şüphe ile bakarız. Delilleri toplamamız zaman alacak. Zaten, yangının çıktığı katta tavan çöktüğü için zorlanacağız. Savcılık olaya el koydu, biz onlara havale ettik.” dedi.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, önceki gün çıkan yangında hasar gören İstanbul Ortaköy’deki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nu onaracaklarını; ancak bu arada bu okulda öğrenim gören öğrencilerin, aynı semtteki Burak Reis İlköğretim Okulu’nda eğitimlerine devam edeceklerini bildirdi.

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’ndaki yangın konusunda İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’den bilgi aldığını belirten Tekin, bu okulda eğitim–öğretim gören 550 öğrencinin, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’na yaklaşık 250 metre uzaklıktaki Burak Reis İlköğretim Okulu’na devam etmelerinin kararlaştırıldığını bildirdi. “Bu çocuklarımızın sınıfları ve sayıları da korunacaktır.” diyen Tekin, velilerden telaşa kapılmamalarını istedi.

Yangın ile ilgili olarak polisin soruşturmayı sürdürdüğüne işaret eden Tekin, “Failler belli olsun, delilleri kapatmayalım diye bekleyeceğiz ve süratle bu güzide okulumuzu onaracağız.” diye konuştu.

Öte yandan 1996 yılı Mayıs ayında okulda 5 kişilik müfettiş grubunca hazırlanan bir Teftiş Raporu ile, okulun yangına duyarlılığı yüzünden boşaltılması ve tarihi yalının Milli Eğitim Müzesi olarak kullanılmasının rapor edildiği ortaya çıktı. Emekli Milli Eğitim Müfettişi Ramazan Çavdar, altı yıl önce hazırladıkları teftiş raporuyla hem öğrenciler hem de tarihi olması nedeniyle okulun ahşap binasının öğrenime uygun olmadığını rapor ettiklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihi Naime Sultan Yalısı’nın yangınındaki kilit isimler okulun hademeleri Makbule ve Şeref Koç da akşam saatlerinde okula geldi. Okul bahçesine girdiğinde gözyaşlarına boğulan ve sinir krizi geçiren Makbule Koç’u, öğrenci velileri teselli etti. Koç ailesinin yangından sonra kalacak hiçbir yeri olmadığı için ortada kaldıkları ileri sürüldü.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz