reklam

17 Temmuz 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir Ballıkuyu'da kimse oturamayacak

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi’nin yaptığı araştırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından, Ballıkuyu heyelan bölgesi hakkında rapor hazırlandı.

Yapılan çalışmaların ardından çıkan sonuca göre Ballıkuyu heyelan bölgesinde yeni yapılaşma olmayacak ve burada kimsenin yaşamasına izin verilmeyecek.

Ballıkuyu heyalan bölgesinde oturan ve evlerinden çıkarılanların mağdur edilmeyeceğini, hiç kimsenin mülkiyet hakkı ve hukukunun gözardı edilmeyeceğini belirten İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, gerekli yerlerle görüşülerek maddi yönden desteğin alınacağını ve bir an önce çalışmalara başlanarak bitirileceğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zafer Akcığ, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Konak Kaymakamı Veli Aslan ve Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi’ye, düzenlenen toplantı ile Ballıkuyu heyalan bölgesinde 6 aylık zaman zarfında neler yapıldığı ve burada ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, görülmeyen yer altı suları ile dere yataklarının heyelanların olmasında en büyük etken olduğunu belirlediklerini ifade eden Prof. Dr. Zafer Akcığ, “Sondajlardan sonra üç parametreyi bir araya getirdik ve 22.5 metre derinlikte kayma olduğunu tesbit ettik.” şeklinde konuştu. Tekrar heyelanın olmaması için bölgede kazık türüyle suların tutulması gerektiğine değinen Akcığ, “Önemli olan su girişini önlemek.” dedi. Heyelanın alt kısmında 200 metre uzunluğunda istinat duvarı örülmesi gerektiğine değinen Akcığ, “Bu duvar 2 metre yükseklikte olmalı.” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Taner’de, Kemeraltı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu hakkında bilgi verdi. Vali Yüksel, Kemeraltı projesine de tam olarak destek vereceklerini söyledi.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz