reklam

18 Temmuz 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Kemeraltı, yeni eğlence merkezi

Eski Levanten evlerinin bulunduğu Konak Doğum Hastanesi'nin arkasındaki 844 ve 442 Sokaklar, İzmir'de Alsancak'ın alternatif eğlence merkezi olacak

Binalar restore edilecek
Kemeraltı'ndaki cumbalı evler, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde uygulanan rojenin benzeri ile yeni bir kimliğe bürünecek. Işıklandırmaları, badanalarıyla evlerin tarihi güzelliği öne çıkarılacak. Kemeraltı Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'nun onayından geçtikten proje uygulanmaya başlayacak.

Kemeraltı'nın 844 ve 442 Sokakları'ndaki cumbalı evler, eğlence merkezine dönüştürülecek. Böylece, travestileri, içkili mekanlarındaki gürültüsü ile semt sakinlerine özellikle son üç yıldır sorun yaşatan Alsancak'taki gece hayatı, bu bölgeye kaydırılacak.
Turizm Bakanlığı'nın izni ile işyerlerine "turizm işletme belgesi" verilecek. Alınan belge, içki satma ruhsatı almada işyerlerine kolaylık getirecek. Sokaklarda işyerleri dışında yerleşimin olmaması nedeniyle sabaha kadar canlı müzik yayını yapılabilecek.
Proje, Kemeraltı Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'nun onayından geçtikten sonra uygulanacak. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, "İzmir'e yabancı turistler geldiğinde götürüp, eğlendirebileceğimiz bölge yok. Yaratacağımız eğlence merkezi hem turizm hareketlenecek hem de Alsancak gece hayatı bölgeye kayacak" dedi.

Turizm işletme belgesi
Bölgede yerleşimin olmaması nedeniyle özellikle gece saatlerinde ıssız bir görünüme bürünen sokaklar, proje sayesinde canlanacak. Kamuya ait mülkiyetler bulunmadığı için "Turizm Bölgesi" ilan edilemeyen alandaki iş yerlerine turizm işletme belgesi verilecek.
Turizm Bakanlığı'nın desteği ile alınacak belge, iş yerlerine içki satma ruhsatı verilmesinde kolaylık sağlayacak. İçkili işyerleri ve içkili restoranların sabaha kadar canlı müzik yayını yapmasına izin verilmesiyle tanınan özgürlük, bölgeyi Alsancak'ın alternatifi haline getirecek. İçkili işyerleri ve konutların içiçe geçmesi nedeniyle Alsancak'ta gece saatlerinde yaşanan sorunların da önüne geçilecek
.
Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz