reklam

19 Temmuz 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Kipa'da, Gürel ve Tarman ailesi büyük ortak oldu

İngiliz Tesco ile ortaklık görüşmelerini sürdüren Kipa'da, Gürel ailesinden sonra çimento sektörüne yatırımlarıyla tanınan Tarman ailesi de hisse oranını yüzde 10'un üzerine çıkardı. Çok ortaklı ve eşit hisseli bir şirket olarak kurulan Kipa'ya böylece iki büyük ortak ağırlığını koydu.
Kipa AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Ertan, her iki ailenin de henüz İngiliz Tesco ile ortaklık görüşmeleri başlamadan önce Kipa hissesi aldıklarına dikkat çekti. Bunun nedeninin Kipa'nın başarılı bir şirket olmasına bağlayan Ertan, "Çünkü Kipa hakikaten başarılı bir şirket. Başarılı bir şirkete yatırım yapmanın birçok avantajı var. B Grubu hisse sahiplerine yönetim kuruluna girme imkanı veriyoruz. Düşünün, B grubunda hakimiyetiniz varsa 9 kişilik yönetim kuruluna dört yönetim kurulu üyesi seçebilirsiniz. Ben başlangıçta Kipa'yı cazip hale getirmek için bunu yaptım. Bizim ana sözleşmemiz Kipa kağıtlarını cazip kılıyor. Hissemizi elinde bulunduranlar hem kârını alıyor, hem de yönetimde yer alma şansına sahip oluyor. Bugün bazı şirketlerde bir avuç sermaye, yönetimi borsadaki yatırımcılara ve diğer ortaklara kapatıyor. Bana göre bu konularda SPK daha titiz davranmalı" dedi.

İngiliz Tesco ile ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Ertan, görüşmelerin kısa zamanda bitecek işler olmadığını, bu işlemin pek çok detayı olduğunu kaydetti. Tesco firmasının Kipa'ya olan ilgisinin devam ettiğini belirten Ertan, "Şu an görüşmelerin hangi aşamada olduğunu söylememiz mümkün değil. SPK tarafından yapılacak birtakım işler var. Bizim ortaklarımızla yapacağımız konuşmalar var" diye konuştu.

Satış hasılatı 85 milyon dolar
Kipa'nın 2002'nin ilk 6 ayında gayet başarılı olduğunu vurgulayan Ertan, "İlk 6 ay için henüz kesin sonuçları elde etmedik. Ama şunu söyleyebilirim ki 85 milyon dolar satış hasılatı var ki bu bizim için 170 milyon dolarlık hedefi yakalamak yönünde başarılı bir rakam. Altı ayda aşağı yukarı 7 milyon müşterimiz oldu. Satışlarımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 artarak enflasyonun çok üzerine çıktı. Henüz bilançolar çıkmadığı için kârlılık konusunda bir şey demek zor. Biz birinci 3 ayda İMKB'deki perakende şirketleri arasında en iyi kar eden şirkettik. Hemen hemen tek esas faaliyet karı olan şirkettik. Tahmin ediyorum ki bu başarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Birlikte hareket ediyorlar
1999'da Çimentaş hisselerinin yüzde 24'ünü toplayarak yönetime girmeyi başaran İsmail ve Mehmet Tarman, 1999'da yapılan genel kurulda Gürel ailesi ile beraber hareket ederek şirketin kontrolünü ellerine geçirdiler. Çimentaş'dan elde ettikleri gelirle Batıçim hissesi toplamaya başlayan iki aile, Kipa'da yabancı ortaklık görüşmeleri başlamadan bu şirkete de yatırım yaptılar. Gürel Ailesi'nin Kipa'daki ortaklık oranı yüzde 11.139 olurken, Tarman Ailesi'de hisse oranını yüzde 10'un üzerine çıkardı.
Dünya

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz