reklam

22 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Narlıdere'ye marina

Narlıdere Belediyesi ile Devlet Liman İşletmeleri'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında kayalık dolgu alanı genişletilerek büyük yat limanı için ilk adım atılacak

Narlıdere Belediyesi ile Devlet Liman İşletmeleri'nin sürdürdüğü proje sonunda balıkçı barınakları 300 tekne kapasiteli modern bir marinaya dönüştürülecek.

Narlıdere Belediyesi ile Devlet Liman İşletmeleri'nin (DLİ) yürüttüğü çalışmayla Sahilevleri Balıkçı Barınakları'nın modern bir marinaya dönüştürülmesi için ilk adım atıldı. Çalışmalar çerçevesinde barınakların yer aldığı dolgu alanı uzatılacak ve denizin derinliği artırılacak.

Estetik gelecek
İzmir Körfezi'nin temizlenmesiyle sayıları artan balıkçılara cevap veremeyecek duruma gelen Sahilevleri Balıkçı Barınakları büyütülürken, kayalardan oluşan kolun estetik görüntüye kavuşması için harekete geçildi. Bu arada dolgu zemin üzerine yürüyüş yolu ve teknelerin daha rahat yanaşmasını sağlayacak beton blokların yapımına başlandı.

Büyüyecek
Büyük Kanal Projesi'nin tamamlanma aşamasına gelmesi ve denizin temizlenmesiyle birlikte önce balık çeşitleri, ardından da balıkçıların sayısı arttı. Uzun yıllardır Sahilevleri'ndeki balıkçılara hizmet veren barınak sayıları her geçen gün çoğalan teknelerin ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Halen barınaktan yararlanan 100 adet tekne sayısını 300'e çıkarmak için DLİ ve Narlıdere Belediyesi ortak bir proje başlattı. DLİ, balıkçı barınaklarının bulunduğu alanı dipten kepçeyle kazarak 2.5-3 metre daha derinleştirecek ve 110 metre olan kolun uzunluğunu da 60 metre daha uzatacak. Deniz dibinin temizlenmesiyle barınaktan büyük teknelerin de yararlanması hedeflendi.

Yürüyüş yolu
Narlıdere Belediyesi de şu anda kayalık dolgu zeminden oluşan, teknelerin yanaştığı kolun estetik bir görüntüye kavuşması için çalışmalara başladı. Eylül ayına kadar belediye kayalıkların arasındaki toprak zemini yürüyüş yoluna dönüştürecek. Teknelerin yanaşmasını kolaylaştırmak için kayalık bölüme beton bloklar yerleştirilecek. Beton blokların arasındaki boşluktan su sirkülasyonu sağlanarak, denizin kirlenmesi engellenecek. Belediye, balıkçıların yararlanacağı kafeterya, dinlenme evi ve tuvaletleri de yapacak. DLİ, denizin dibinin temizlenerek derinleştirilmesi çalışmalarını bir hafta sonra bitirecek.

İlk adım olacak
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, proje ile hem o bölgedeki salaş görüntünün ortadan kalkacağını, hem de balıkçıların daha iyi ortamda işlerini yürütebileceklerini belirterek, "Beton bloklar arasındaki boşluk su sirkülasyonunu sağlayacak. Denizin dibine çamur birikmesi engellenecek. Biriken çamur teknelerin barınağa girmesini engelliyordu. Bu çalışmalar barınağın Marine'ye dönüşmesi için atılan ilk adımlar olacak" dedi.

Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz