reklam

29 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir Olimpiyat Köyü Başkan Piriştina’nın başını ağrıtacak

Avukatlar, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden ayrı hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Üniversiad Olimpiyat Köyü’nü 2005 yılına yetiştirebilmek için hukuk dışı imar planları geliştirdiğini iddia ederek, 7 Ağustos’ta dava açacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan Üniversiad Olimpiyat Köyü’nün bulunduğu arazi, Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından 1/25 bin ölçekli nazım imar planının yapılmadığı ortaya çıktı. Avukatlar, Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden ayrı hareket eden Büyükşehir Belediyesi’nin, Üniversiad Olimpiyat Köyü’nü 2005 yılına yetiştirebilmek için hukuk dışı imar planları geliştirdiğini iddia etti. Arazinin imara açılabilmesi için Bayındırlık İl Müdürlüğü’nden onay alınması gerektiğini belirten yetkililer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alt ölçek olarak belirlenen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli çalışma yaparak, 1/25 bin ölçeğini nazara katmadan bölgede imar işlemi yapmasına tepki gösterdiler.

Bölgenin tamamının ağaçlandırma alanı olarak gözüktüğünü ifade eden hukukçular ise, belediyenin planları bölgesel olarak ele alamayacağını, ancak bütünsel olarak ele alınabileceğini savundular. Bölgenin 1/25 bin ölçeğinin çıkarılmadığını belediye yetkilileri de doğruladı.

Öte yandan Balçova Belediyesi’nce 33 yıldır arsaların kendilerine tahsis edilmemesine tepki gösteren arsa mağdurları ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi arsaları üzerine Olimpiyat Köyü yaptırdığını ve inşaatın yapımının biran önce durdurulması için bölge idare mahkemesine başvuracaklarını açıkladılar. Balçova Arsaları Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği (BAMİD) Genel Başkanı Kahraman Çeliker, ferdi ve dernek olarak dava açacaklarını, haklarını kimseye yedirmeyeceklerini savundu.

Arazinin bulunduğu 671 ada 98 parsel’in konut yapımı için yeterli olmadığını belirten Çeliker, belediyenin konut yapabilmek için çevrede bulunan maliye hazinesi, hali arazi, mera ve özel mülkeyeti alanlarına ait arazilere de girdiğini iddia etti. Büyükşehir belediyesi tarafından tamamlanan plan ve projelerin 7 Ağustos’ta askıdan indirileceğini ve yasal işlemler için mahkemeye başvurma haklarının doğacağını kaydeden Çeliker, belediye meclisinden çıkan 1/5000 ve 1/1000’liğe itiraz edip yargı tarafından inşaatın iptal edilmesi ve haklarının geri iade edilmesi yönünde dava açacaklarını aktardı.

Balçova Belediyesi tarafından 1969 yılında arazilerin kendilerine satıldığını ve bu parayla Balçova barajı, telefirik gibi dev yatırımların yapıldığını anlatan Çeliker, tapularını aldıklarını bir kısım arsa zedeninde tapularını alamadan makbuzlarıyla ortada kaldıklarını söyledi. 1980 ihtilaliyle birlikte Balçova Belediyesi’nin o zamanki ismiyle İzmir Belediyesi’ne bağlandığını ve o dönemde arazilerin İzmir Belediyesi’ne geçirildiğini ifade etti. Çeliker, “1982 yılında tekrar belediyelik olduktan sonra arazileri üzerine almayan Balçova Belediyesi, arazilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kaptırmış oldu. Biz şimdi elimizde tapusu veya makbuz yada banka dekontu bulunan arazilerimizi geri almak için 7 Ağustos’ta tarihinde mahkemeye başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz