reklam

02 Ağustos 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Hastaneler güçlendiriliyor

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da olası depreme karşı, Haydarpaşa Numune ve Şişli Etfal hastanelerinin güçlendirilmesi için Bayındırlık Bakanlığı'na 5.2 trilyon lira devretti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sefer Aycan 5.2 trilyon liranın tek hastanenin güçlendirilmesi için bile yeterli olamayacağını belirterek bu çalışmalar için daha fazla bütçeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Şişli Etfal Hastanesi'nin 15 katlı tek bina halinde olduğunu, bu nedenle güçlendirme çalışmalarında zorluklar yaşanabileceğini bildirenAycan, hastanelerin güçlendirme çalışmalarının, yatan hastalar nedeniyle bölüm bölüm yapılabileceğini söyledi.

''Biz İstanbul'a depreme dayanıklı yeni hastaneler yapmak istiyoruz. Ancak arsa sorununu halledemediler'' diyen Aycan, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa'da yapılacak hastanelerin projelerinin hazır olduğunu, Çatalca-Beylikdüzü'ne de 400 yataklı bir hastane yapılacağını duyurdu.

Çatalca'da yapılacak hastane için belediyenin yer göstermesini beklediklerini kaydeden Aycan, ''Örneğin, İstanbul'a daha çok sağlık ocağı lazım, biz 6 tane sağlık ocağı yapacağız, arsa için bekliyoruz''dedi.

Güçlendirilmesi gereken hastaneler

İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı 12'si eğitim ve araştırma hastanesi olmak üzere 26 hastane bulunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nce hazırlanan bir raporda, İstanbul'daki hastane ve sağlık tesislerinin, büyük bir deprem sonrasında kendilerinden beklenen yoğun sağlık hizmetini kesintisiz bir biçimde yerine getirebilecek düzeyde deprem dayanımına sahip olup olmadıklarına işaret ediliyor.

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı, üniversite, SSK ve özel sağlık kurumlarını içeren sistemli bir yapısal güçlendirme kampanyasına vakit geçirilmeden başlanması gerektiği vurgulanıyor.

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Deprem Mühendisliği Bölümü'nce yapılan bir araştırmaya göre ise İstanbul'da güçlendirilmesi gereken hastaneler şunlar:
''Heybeliada Sanatoryumu, Bakırköy Psikiyatri Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi, Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi, Bakırköy Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanesi, Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Adalar Devlet Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Cüzzam Hastanesi, Haseki Hastanesi, Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi, BeykozÇocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İstinye Devlet Hastanesi, Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi, Taksim Hastanesi, Beyoğlu Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Lütfiye Nuri Burat Hastanesi, Sağmalcılar Devlet Hastanesi, Sarıyer İsmail Akgün Hastanesi.''
Hürriyet

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz