reklam

02 Ağustos 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Dünya Ticaret Merkezi'ne ait 6 adet konsept planıyla ilgili sergi Federal Hall'da açıldı

Lower Manhattan Development Corporation ( LMDC), New York ve New Jersey Liman İşletmesi'nde yapılan duyuruyla Dünya Ticaret Merkezi'ne ait 6 adet konsept planıyla ilgili sergi 24 Temmuz'da Federal Hall'da açıldı. Halktan gelecek ilgiye yönelik olarak tasarlanan sergi haftanın yedi günü saat 9.00 - 17.00 arasında açık olacak.

Konsept planları ve tasarım elemanları Federal Hall' da oluşturulan Anma Meydanı'nda sergilenecek. Meydanın dışında, ziyaretçiler Dünya Finans Merkezi'nin 8 Haziran 1949'dan, 23 Eylül 2001 tarihine kadar olan önemli olaylara ilişkin fotoğrafları inceleyebilecekler. Meydanın içinde ise anıtları, ticaret merkezlerini, parkları, açık alanları, caddeleri, ulaşım yollarını ve West Caddesi'ni içeren 6 konsept planını inceleme fırsatı bulabilecekler. Meydanın sonunda yer alan dev ekranda planların üç boyutlu animasyonları devamlı olarak izlenebilecek. En önemlisi sergiyi gezen halkın planlarla ilgili görüşlerini bildirecekleri noktalar olacak. 

Yetkililer açılan sergiyle ilgili şunları söylediler:
LMDC Yönetim Kurulu Başkanı John C. Whitehead " Açılan bu yeni sergi onbinlerce Amerikalı'ya, tarihi alanı ziyaret etmek için ve Dünya'nın dört bir yanından gelen ziyaretçilere ulaşmak, planları tasarlayanlarla görüş alışverişinde bulunabilmek için önemli bir fırsat olacak."

LMDC Genel Müdürü Louis R. Tomson " Düşünüyorum da milletimizin geleceğinin tasarlanması için Bill of Rights'ın kabul edildiği ve George Washington'un başkanlık için ant içtiği bu yerden daha uygun hiçbir yer olamaz. Sergide Halk; düşüncelerini, önerilerini, dile getirerek, binaların yeniden inşaa edilmesinde ve yeniden geliştirilmesi aşamasında bütünleyici bir rol onayacaktır.

Liman İşletmesi Genel Müdürü Joseph J. Seymour Kıta Kongresi yapılmadan önce Federal Hall New York'un ilk şehir merkeziydi. New York ve ABD gerçekten ilk olarak burada başladı."

Manhattan Bölgesi Ulusal Park Servisi Güvenlik Yetkilisi Joseh T. Avery " Herkesin yakından izleyebileceği, konuyla ilgili görüşlerini belirtebilecekleri bir imkanın sağlanmış olmasından Ulusal Park Servisi olarak çok memnunuz. 300 seneden beri New York ve ABD için pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapan Federal Hall 11 Eylül saldırısından önemli ölçüde etkilenmişti. Bizim buradaki görevimiz ise ziyaretçilere tarihimizle ilgili bilgi vermeye devam etmek."

David Lackey, Whirlwind ve Grubu tarafından tasarlanan sergi 24 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasında Federall Hall'da ücretsiz olarak gezilebilir.

Adres:
26 Wall Street Lower Manhattan

Projelerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın
Arkitera

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz