reklam

20 Ağustos 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Tepe Grubu’ndan alışverişe 100 milyon dolarlık ‘dalış’

Adını denizaltılara ilham veren Nautilus’tan alan Tepe Grubu’nun alışveriş merkezi eylülde açılıyor.

İstanbul’da, Tepe Grubu tarafından yaptırılan alışveriş merkezi eylül ayında açılacak. Yaklaşık 100 milyon dolara (164 trilyon lira) mâl olan yeni alışveriş merkezinin adı ise denizaltıların esinlendiği bir deniz hayvanı olan Nautilus’tan esinlenilerek "Tepe Nautilus" olarak belirlendi.

Kadıköy İbrahimağa Kavşağı’nda bulunan ve temeli 6 Eylül 2000 tarihinde atılan alışveriş merkezi, toplam 170 bin metrekare inşaat alanına sahip.
Yapım ve işletmesini üstlenen Tepe Grubu’na bağlı Tepe Market Yatırım Genel Müdürü Behiç Özek, arazisi Türkiye İş Bankası A.Ş Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’ndan 49 yıllığına kiralanan alışveriş merkezinin kapsam ve büyüklüğü açısından Anadolu Yakası’nın Akmerkez’i olacağını söyledi.

Özek, yaklaşık 100 milyon dolara mâl olan merkezin 2 bin dolayında kişiye istihdam yaratacağını kaydetti.
Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi bünyesinde ilk açılışın bu ayın sonunda veya Eylül ayının başında CarrefourSA ile gerçekleştirilebileceğini belirten Özek, açılışların, içinde 8 salonlu sinema barındıran Tepe Cinemaxx’ın 15 Ekim’de hizmete girmesiyle tamamlanacağını söyledi. Özek, alışveriş merkezinin resmi açılışını 14 veya 21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Altı proje yolda
Özek, içinde inşaat, mobilya üretim ve pazarlama, proje geliştirme, savunma ve güvenlik sistemleri gibi pek çok sektörde 40’ın üzerinde şirketi barındıran Tepe Grubu’nun Gaziantep, Adana, Konya, Kartal ve Acıbadem’de de alışveriş merkezleri bulunduğunu hatırlattı.

İzmir Bornova’da bir alışveriş merkezinin inşasına başladıklarını anlatan Özek, Trabzon, Kayseri ve Eskişehir’de birer proje üzerinde çalışıldığını, İstanbul Maltepe ve Ankara Etlik’te yapılacak alışveriş merkezlerinin ise projelerinin tamamlandığını bildirdi.

Denizaltılara ilham verdi
Kadıköy’de kurulacak yeni alışveriş merkezi, adını Nautilus isminde ilginç bir deniz canlısından aldı. Vücudunda 19 cm. çapında salyangoz kabuğu biçiminde spiral bir organ bulunan ve bu organında birbiriyle bağlantılı 28 tane dalış hücresi olan Nautilus bu özellikleriyle denizaltılara da ilham kaynağı oldu. Nautilus, biri dünyanın nükleer enerjiyle çalışan ilk teknesi olmak üzere üç denizaltıya da adını verdi. Ayrıca bilimkurgu edebiyatında da yerini, Jules Verne’in 1870’te yayımladığı Vingt Mille Lieues Sous Les Mers (Denizler Altında Yirmi Bin Fersah) adlı ünlü bilimkurgu kitabında, Kaptan Nemo’nun serüvenlerle dolu yolculuğu sırasında kullandığı "Nautilus" denizaltısıyla aldı. Nautilus şimdi de İstanbul’un Anadolu Yakası’nda kurulan dev alışveriş merkezinin adı.

Hedef günde 35 bin ziyaretçi
• Yaklaşık 100 milyon dolara mal olan yeni alışveriş merkezi, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.
• Tepe Nautilus’ta 100 metrekarelik bir dükkanın kira bedeli metrekaresi 60 dolardan aylık 6 bin dolar civarında olacak.
• Yeni alışveriş merkezinde CarrefourSA hipermarketi ve Çarşı mağazasının yanı sıra, 104 orta ve küçük boy mağaza, 16 küçük fast food restoran, 8 salonlu sinema bulunacak.
• 2 bin 605 araçlık otoparka sahip merkezde müşterilerin zaman kaybetmeden araçlarını park etmelerini sağlayacak otomatik yönlendirme sistemi kurulacak.
• Yeni alışveriş merkezini günde ortalama 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Milliyet

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz