reklam

21 Ağustos 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

E-5’e raylı sistemi belediye yapacak

Tuzla - Harem arasındaki raylı sistemin yapımını Bayındırlık Bakanlığı, İstanbul Belediyesi’ne devretti.

E - 5 Karayolu’nun, raylı sistem yapılacak Tuzla - Harem arasındaki 37 kilometrelik bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.
Emirgân’daki Beyaz Köşk’te düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada Tuzla - Harem kısmının, 1997’den beri görüşmelerin sürdüğü Büyükşehir Belediyesi’ne devriyle Marmaray Projesi’nin rantabl hale geleceğini söyleyen Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, "Keşke İstanbul ve İstanbullu lafla kucaklanmasaydı da, icraatla kucaklansaydı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da İstanbul’un ulaşımını parça parça ele almadıklarını, Ulaşım Master Planı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Tuzla’dan Büyükçekmece’ye kadar raylı sistem ağı oluşturuyoruz. Avrupa yakasındaki bütün metro hatları birbirleriyle bağlantılı duruma geliyor. Avrupa yakası ağını Anadolu yakasına tüp tünel ile bağlayacağız."

Üç güzergâh daha var
Anadolu yakasında yapmayı planladıkları üç raylı sistem güzergâhının bulunduğunu ifade eden Gürtuna, bunların Kartal - Harem, Kadıköy - Maltepe ve Üsküdar - Dudullu hatları olduğunu belirtti. Gürtuna, Tuzla - Harem Hattı’nın projesinin hazır olduğunu ve önümüzdeki günlerde ihalesini yapacaklarını söyledi.

70 bin yolcu taşınacak
E-5’in ortasından geçecek olan ve toplam 22 kilometrelik uzunluğu bulunan Kartal-Harem hattının, 550 milyon dolara mal olması bekleniyor. 16 istasyondan oluşacak hatta, çift yönlü olarak saatte 70 bin yolcu taşınacak.
Hürriyet

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz