reklam

23 Ağustos 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Dünyanın çok katlı, ilk showroom'u Türkiye'de

Kosifler Oto, Bostancı'da inşa ettiği dünyanın ilk çok katlı, çok markalı satış ve satış sonrası kompleksinde hizmet vermeye başladı. 57 bin metrekarelik inşaat alanında kurulan Kosifler Oto Bostancı ve Ticaret Merkezi için 47 milyon Euro'luk yatırım yapıldı. BMW, Mini ve Land Rover markalarının satış ve satış sonrası hizmetini veren Kosifler Oto, Bostancı'da inşa ettiği dünyanın ilk çok katlı, çok markalı satış ve satış sonrası kompleksinde hizmet vermeye başladı. 57 bin metrekarelik inşaat alanında kurulan Kosifler Oto Bostancı ve Ticaret Merkezi için 47 milyon Euro'luk yatırım yapıldı.

İnşaatına Nisan 1998'de başlanan kompleksin 35 bin metrekarelik alanında BMW, Mini ve land Rover markalarının bayisi Kosifler Oto Bostancı, 22 bin metrekarelik alanında ise Ticaret Merkezi hizmet veriyor.

Kosifler Oto Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif, müşterilerin hizmetine sundukları Kosifler Oto Bostancı'yı ‘‘Bu kompleks, teknoloji ile doğanın ve otomobil ile insanın uyum içinde kaynaştığı bir yapıdır. Tesis, İstanbul'un göbeğinde tüm bu duyguların ve yaratıcılığın bir araya getirilmesi ile oluşturuldu’’ sözleriyle tanımladı. Hasan Kosif, grubun hedeflerini şöyle anlattı:

‘‘Türkiye'deki ve yurtdışındaki sağlam, istikrarlı ve kárlı büyüme sürecini, yüksek potansiyeli olan alanlara yatırım yaparak, önde gelen uluslararası şirketlerle ortaklıklar ve işbirlikleri gerçekleştirerek ve nitelikli projeler için uluslararası krediler sağlayarak devam ettirmek.’’

DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

Türkiye'deki toplam otomobil satış cirosunun yaklaşık yüzde 1.4'ünü Kosifler Oto'nun gerçekleştirdiğine dikkat çeken Hasan Kosif, Kosifler Oto Bostancı'nın bu oranı daha da yukarılara çekeceğini belirterek, ‘‘Avrupa ve ABD'de örneği olmayan bu tesisi ülkemize kazandırdığımız için gururluyuz. Tesisimiz, AB'ye girme yolunda özel müteşebbislerimizin yaratıcılıklarını ve üstünlüğünü ispatlaması bakımından da önemli bir göstergedir’’ dedi.

Kosifler Oto Bostancı'nin inşaatına başlandığında hükümetin 3 yıllık bir ekonomik program uyguladığını ve sabit kur politikası izlediğini anımsatan Kosif, kriz sürecini nasıl aştıklarını şöyle anlattı:

‘‘Fizibilite yapıldı ve 1998'de yatırıma başlandı. 2001'de binanın yüzde 70'e yakını bitmişti. Büyük krizde, inşaatı durduralım mı diye tereddüt içindeyken ve belirsizlik söz konusuyken, gecikmenin grubumuza, özellikle de sektöre daha çok zarar vereceğini düşündük. İşler açıldığı zaman binanın hazır olacağını, zaman kaybetmeyeceğimizi gözönünde bulundurarak, yatırımı tamamladık.’’

BMW'den ödül alan proje
13 katlı Kosifler Oto Bostancı, bina ve proje olarak dünyanın büyük, çok katlı BMW kompleksi olmasının yanı sıra tasarımı ve inşaat kalitesiyle BMW AG tarafından da ödüllendirildi.

Binanın en büyük özelliği ‘‘akıllı bina’’ olmasıdır. Binanın her yeri en küçük ayrıntısına kadar otomasyon odasından kumanda ediliyor.

Depremle ilgili önlemlerin alındığı binada, deprem separatörleri, asansörlerde paraşüt frenleme tertibatı ile deprem sensörleri, kanal sistemlerinde depreme dayanıklı askılar kullanıldı.

Komplekste katı atıklar ayrı ayrı yerlerde toplanıyor. Atölyelerden çıkan yağlar da merkezi atık yağ deposunda toplanıp, yeniden değerlendirilmek üzere farklı sanayilere aktarılıyor.

Ambalaj kirliliğini önlemek için de yağlar tankerler ile getirilerek buradaki yağ tankları ve borular aracılığı ile servisteki iş alanlarına dağıtılıyor.

Atölyelerde ve garajlarda yanmayan armatür sistemleri tercih edildi. Bina, dünya NFB normlarına uygun yangın sistemleriyle donatıldı. Isı yalıtımında yangından zehirli gaz çıkarmayan ısı yalıtımı kullanıldı.
Hürriyet 

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz