reklam

23 Ağustos 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Uluslararası Seramik Sempozyumu'nun altıncısı düzenleniyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Seramik Sempozyumu 08-27 Eylül 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Seferihisar Payamlı'daki dinlenme tesislerindeki workshop-atelye çalışmaları 08-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Sempozyum, workshopta ortaya çıkan eserlerin sergilendiği 27 Eylül - 14 Ekim 2002 tarihleri arasında İzmir Türk Amerikan Derneği Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek sergi ile son bulacak.

Türkiye'de ilk olarak 1997 yılında DEÜ GSF Seramik Bölümü tarafından Bölüm Başkanı Prof. Sevim Çizer öncülüğünde düzenlenen seramik sempozyumuna bu yıla kadar 21 ülkeden, 40'ı yabancı 12 Türk, toplam 61 sanatçı katıldı. Sempozyumlarda sanatçılar, ülkemiz için yaklaşık 500 parçadan oluşan 250 eser verdiler. Seramik Sempozyumu'nun katılımcıları; ülkelerinin ve seramik dünyasının tanınmış isimleri olan, çoğunlukla da üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri ya da çeşitli eğitim kurumlarında görev yapan seramik sanatçılarından oluşuyor. 

Bu yıl ülkemizden, Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri sempozyuma katılıyor. Ülke tanıtımı için ayrı bir önem taşıyan bu organizasyonun benzerleri birçok ülkede yapılıyor. İzmir'deki sempozyumda Ege'nin antik seramiklerinin araştırılması sonucu üretilen antik zinter astar (terra sigillata) da sanatçıların kullanımına sunuluyor. Farklı ülkelerden gelen sanatçılar, seramik çamurunun sihirli etkisiyle kaynaşarak birbirleri ilc ebedi dostluklar kuruyor. Genç sanatçılar ile uluslararası deneyimli ustaları bir araya getiren bu sempozyum, olanakları ölçüsünde dünyayı kucaklamaya çalışıyor. Bu yılki sanatçılar İngiltere, Avusturya, Bulgaristan, Çin, Japonya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İsveç, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geliyorlar.Uluslararasi

Seramik Sempozyumu Programı
Altıncı kez düzenlenen ve dört yıldır T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle sürdürülen Uluslararası Seramik Sempozyumuna İngiltere, Avusturya, Bulgaristan, Çin, Japonya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İsveç, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri ve ülkemizden olmak üzere 11 ülkeden 17 sanatçı katılacak. Sanatçılar için hazırlanan, İzmir'in tarihini ve geçmişten günümüze ayakta kalan tarihi mekanlarını tanıtacak açıklamalı kent gezisi programında Selçuk ve Efes Antik Kentiyle Şirince Köyü, Ödemiş ve Birgi de yer alıyor.

Sempozyum süresince geçen yıllarda olduğu gibi yine sanatçılar kendi yapıtlarını ve ülkelerini dia gösterileri ile tanıtacaklar. Sempozyum süresince deniz kenarındaki dinlenme tesislerinde sanatçılar kalan sanatçılar, kurulan seramik atelyelerinde gün boyu çalışacaklar. Tesisde kurulan atelyede fırınlardan motorlu çömlekçi tornasına kadar her türlü teknik donanım şimdiden hazırlanmış durumda.Teknik donanımın yanında seramik çamuru, porselen çamuru, çeşitli astar ve sır türleri de sanatçıların kullanımına sunulacak.

Uluslararası Seramik Sempozyumu kapsamında düzenlenen serginin ardından sanatçıların ürettikleri eserler, Narlıdere'deki DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Sergi Salonu'nda sergilenecek. 1997 yılından beri biriken eserlerin uzun süreli görülebilmesi İzmir Çağdaş Seramik Sanatı Müzesi'nin kurulması gereklilik haline gelmiştir. Bu konuyla ilgili girişimler sürmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Arkitera 

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz