reklam

26 Ağustos 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Türkiye’nin ikinci Dünya Ticaret Merkezi Trabzon’da yapılıyor

Yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanan Dünya Ticaret Merkezi’nde birinci aşamada, 25 bin metrekare kapalı alan üzerine 3 fuar alanı inşa edilecek. 2. aşamada ise kongre merkezi, 3 adet çok amaçlı toplantı salonu ve bir adet 5 yıldızlı konaklama tesisi yapılacak.

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nin (DTM) 1. Aşama Fuar Merkezi temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Törende konuşan DTM Başkanı ve Trabzon Valisi Adil Yazar, 80 milyon dolara mal olacak yatırımın şehrin ticaretini canlandıracağını söyledi.

Dünyada 276 DTM bulunduğunu, Trabzon’da bunların 277’ncisinin kurulmasının gurur verici bir olay olduğunu dile getiren Trabzon Valisi ve DTM Başkanı Adil Yazar, “DTM öngörülen projesi ile tamamlanarak devreye girdiğinde, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomik açıdan çok büyük bir hareketlilik kazanacaktır.” dedi. Yazar, fuar merkezi inşaatının 10 ay içerisinde tamamlanacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “DTM Avrupa- Asya ticari koridoruna yeni bir dinamizm ve ivme kazandıracaktır. İşte o zaman Trabzon’un demiryolu ile Orta Anadolu ve GAP’a bağlanması konusu üzerinde yapılacak çalışmaların hızlandırılması zarureti ortaya çıkacaktır. DTM’nin tüm tesisleri devreye girdiğinde 80 milyon dolara mal olacak. Trabzon İzmir’den sonra en önemli ikinci fuarlar kenti olacak.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve DTM Başkan Vekili Mehmet Yıldırım ise, yatırım olmayan bir dönemde Trabzon’da Türkiye’nin ikinci DTM’sinin temelinin atılmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Yıldırım, “Dünyada 250’nin üzerinde DTM var. Türkiye’de ise, ikinci DTM Trabzon’da kuruluyor.” dedi. İTO Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu ise, DTM’nin Trabzon’u her yönden geliştireceğini, üretime katkı sağlayacağını kaydederek, “Trabzon yıllar önceki ticaret merkezi olma özelliğine kavuşacaktır.” diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı ve DTM Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ulusoy da, DTM’nin Trabzon’da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, yapım için 3 ay öncesine kadar endişeli olduğunu, temel atma töreni ile ancak rahatladığını söyledi.

Temel atma töreni gerçekleştirilen Trabzon DTM, Trabzon Valiliği’nce, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi AŞ öncülüğünde Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Kaşüstü Belediyesi ve TTB’nin katkıları ile 2 aşamada tamamlanacak.
Zaman

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz