reklam

7 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

'Burada okul yaptırın'

İzmir'deki okulları tek kampusta toplamayı hedefleyen Buca Belediye Başkanı, Hazine'ye ait 400 bin m2 araziyi eğitim sitesi olarak ilan etti.

İmar planınında Hazine'ye ait bu araziyi eğitim sitesi olarak işaretleyen Başkan Şeboy, hayırsever ve işadamlarını okul yapmaya davet etti. Buca'daki tüm arazilerin imar planlarının yapıldığını kaydeden Şeboy, eğitim sorununa da farklı bir çözüm önerisi getirdi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy okul yaptırmak isteyen işadamları, hayırseverler ve özel okul yöneticilerine, "Gelin 400 bin m2'lik eğitim sitemizde okulunuzu yaptırın" çağrısında bulundu. Şeboy, İzmir'de son dönem açılan özel üniversitelerde eğitimcilerin ve öğrencilerin küçük binalara sıkıştırıldığını vurguladı. Üniversite ilçesi olarak bilinen Buca'da, Afet Evleri'nin üzerindeki Şirinkapı Mahallesi'nde bulunan 400 bin m2'lik Hazineye ait arsa, imar planlarına "eğitim sitesi" olarak işaretlendi.

Büyükşehir onayladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de onayladığı bu çalışmayla, sözkonusu arsaya kaçak yapı inşa edilmesinin de önüne geçildi. Başkan Şeboy, şehirde plansız yer bırakılmaması gerektiğini belirterek, bu çalışmanın yapılmaması halinde hak sahibi olmayan kişilerin, arsalara kaçak yapı inşa edip, sahiplenmek isteyeceğini söyledi.
Hazineye ait arsada eğitim kurumu yapmak isteyenlerin sadece Maliyeden izin alması gerektiğini belirterek şunlaır söyledi:

Sadece izin gerek
"Buradan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar'a sesleniyorum: Gelin üniversitelerinizi Buca'daki eğitim sitesinde açın. İzmir'de açılan özel üniversitelerde insanları neden o küçücük binalara hapsettiler. Gelsinler eğitim kurumu yapmaya en uygun yerde üniversitelerini açsınlar. Bizim görevimiz imar planlarını yapmaktı. Planlarda eğitim sitesi olan alanları işaretledik. Okul yapmak isteyen Maliye'den bu arsaları alacak. Aynı şekilde hayırseverler ve özel okul yöneticileri de bu arsada okul yapılabilir. İzmir'deki bütün okulların tek bir kampusta toplanması hayalim. Zaten doğrusu da budur. Ancak bu projeyi hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeterli bütçesi yok" dedi.
Yeni Asır

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar: Cem İlhan,
Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz