reklam

16 Eylül 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tasarım dünyasının 'eğitim seferberliği'

Dekoratör Zeynep Fadıllıoğlu, öğrencilere özgün mekânların farklı işlevler için düzenlenmesine dair birikimlerini aktarıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İtalya'daki Domus Academy'nin 'Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı', dördüncü yılına hazırlanıyor

Tasarımdan işletmeye, mimarlıktan iletişime kadar çok farklı disiplinlerden oluşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi, dersler içinde yapılan grup çalışmaları, önde gelen tasarımcılar yönetiminde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve bitirme projesi ile Proje Kültürü oluşturmayı hedefleyen bir sertifika programı. Serhan Ada ve Alım Erdemir'in yürüttüğü program, Milano'daki Domus Academy'nin İstanbul Bilgi Üniversitesi ile işbirliğinde düzenleniyor.

Bir yandan işlev, öte yandan yeni eğilimler ve modanın etkisiyle sürekli değişen ve gelişen dünyada, tasarımcı ve tasarım yöneticileri ihtiyacı giderek ön plana çıkıyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak oluşturulan 'Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı'; bilgi ve beceri sahibi tasarımcıların yanı sıra, tasarımı insan yaşamının bir parçası haline getirecek tasarım yöneticileri yetiştirmeyi amaçlıyor.
'Konsept oluşturma'dan 'pazarlama'ya Programa başvuru formu ve mülakat yöntemi ile kabul edilen katılımcılar, konsept oluşturma, organizasyon, ürün geliştirme, promosyon ve pazarlamaya yönelik konuları tasarım perspektifinden irdeliyorlar. Öte yandan program, öğretim kadrosuyla yüz yüze gerçekleştirilen etkileşimli çalışmaların yanı sıra, farklı deneyimlere sahip tasarımcılar tarafından yönetilecek olan etkinliklerle de katılımcıların birikimlerini güçlendiriyor.
Ders saatlerinin çarşamba ve perşembe günleri 18.30-20.30, cumartesi günleri 09.30-13.30 arasında olması da, katılımcıların iş hayatlarını engellememesi açısından da avantaj oluşturuyor.

Beral Madra, Giovanni Lanzone, Mehmet Güleryüz, Dante Donegani, Haldun Dostoğlu, Zeynep Fadıllıoğlu, Fatoş Ahunbay, Defne Koz, Paulo Urbano, Emilio Genovesi gibi 'profesyonellerin' oluşturduğu programa başvurular, 21 Ekim 2002'ye kadar kabul edilecek.
Radikal

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar: Cem İlhan,
Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz