reklam

17 Eylül 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Aydın Valisi Durmaz: "Kuşadası'nın (afet bölgesi) ilan edilmesini isteyeceğiz"

Aydın Valisi Emir Durmaz, selin meydana geldiği Kuşadası'nda incelemeler yaptı. Durmaz, "Hazırlayacağımız rapor ile ilgili Bakanlıklardan, Kuşadası'nın (Afet Bölgesi) ilan edilmesini isteyeceğiz" dedi.

Çevre yolu ve şehir merkezinin birçok bölümünde çökmeler meydana geldiğini belirten Vali Durmaz, akşama kadar durumu normale döndürmeye çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan Kuşadası Limanı'nda demirli "Emerald 960 Win Sıpride" isimli turist gemisinin 120 yolcusu, sel sularının çekilmesinden sonra, karaya çıktı. Şehir merkezine ulaşım henüz sağlanamadığı gerekçesiyle turistlerin Efes ve Meryemana turları da iptal edildi.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da şiddetli yağış nedeniyle Söke Ovası'nda binlerce dönümlük pamuk ve ayçiçeği ekili alanın zarar gördüğünü belirterek, "Söke Ovası (afet bölgesi) ilan edilmelidir" dedi.

Bodrum'da da şiddetli fırtınanın, ilçede yaklaşık 2 trilyon lira hasara neden olduğu bildirildi.

Fırtına nedeniyle 2 balıkçı teknesi karaya oturdu, bazıları ise alabora oldu. Çeşitli semtlerde evlerin çatıları uçarken, işyerlerine ait tenteler parçalandı. Çok sayıda ağaç ve bir caminin minaresi de yıkıldı.

Enerji iletim hatlarının kopması sonucu ilçe, yaklaşık 15 saat elektriksiz kaldı.

Öte yandan şiddetli yağışın Manisa'nın Salihli İlçesi'nde de etkili olduğu, ekili alanlarda büyük zarara yol açtığı bildirildi.

İzmir'in Bayındır İlçesi Tokatbaşı Köyü'nde de caminin minaresi yıkıldı.
Türk.net

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar: Cem İlhan,
Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz