reklam

16 Ekim 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir Körfezi bundan sonra kirlenmeyecek

İzmir Körfezi’nin kirlilikten kurtuluşu anlamına gelen ve Büyük Kanal Projesi’nin son aşaması olan ‘İzmir Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’ hizmete girdi.

İzmir Körfezi’nin kirlilikten kurtuluşu anlamına gelen ve Büyük Kanal Projesi’nin son aşaması olan ‘İzmir Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’ hizmete girdi. Narlıdere’deki Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışına, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, Kültür Bakanı Suat Çağlayan, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve çok sayıda davetli katıldı.

Elden çıkmış bir değerin sadece nostalji ile yaşatılmasının doğru olmadığını belirten Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, “İzmir Körfezi’nin temizlenmesi ve o eski kötü kokudan kurtularak değerlere sahip çıkılmıştır. Bundan sonra artık İzmir’in sokakları denizin güzel kokusuyla kokacak.” diye konuştu.

Körfez’in temizlenmesinin İzmir’in sosyal yaşantısında bir devrim olduğunu dile getiren Kültür Bakanı Suat Çağlayan, “Bir zaman bu kötü kokunun gidereleceğine hiç kimse inanmıyordu. Şimdi ise denizin kendine özgü yapısını görüyoruz. Temiz Körfez’in İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 50 yıldır sırtını Körfez’e dönen İzmirli’nin artık Körfez’i kucakladığını ifade eden Vali Alaadin Yüksel, projeyi başlatan ve bitiren bütün herkese teşekkür etti.

İzmir Kanal Projesi’nin tamamlanması işine 1969 yılında DSİ Genel müdürlüğü tarafından Camp–Harris–Mesera mühendislik grubuna verildiğini, 1971 yılında tamamlanan çalışmalar sonucunda ‘İzmir Kanalizasyon Master Plan ve Fizibilite Raporu’nun ortaya çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, “1987 yıllara gelindiğinde projenin yürütülmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi görev aldı. 1988 yılında master plan incelenerek güncelleştirildi. 1994 yılında ise projenin İZSU ile Büyükşehir Belediyesi özkaynakları kullanılarak tamamlanması hedeflendi.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye olarak göreve geldiği güne kadar projeye 600 milyon dolar para harcandığını, görev yaptığı dönem zarfında ise projeye 100 milyon dolar para harcadıkların aktaran Başkan Piriştina, “Körfez artık İzmirlilerin yaşantısını olumlu yönde etkilemeye başladı ve 40 yıllık rüya bgerçekleşti. Projenin tamamlanması çok sayıda kurum, kuruluş ve kişinin katkısı oldu. Hepsine katkılarından dolayı teşekkür edeyorum.” dedi.
Zaman

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 22 Ekim'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz