reklam

22 Kasım 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Emlaka yatırım için zaman uygun

Alarko Holding Genel Koordinatörü Yavrucu, gayrimenkul yatırımı için en uygun dönemin yaşandığını belirterek, “Bu dönemden daha ucuz emlak bulmak güç” dedi.

Seçimin tek parti iktidarıyla sonuçlanmasının ardından piyasalarda esmeye başlayan olumlu hava ve hareketliliğin, gayrimenkul sektörüne de yansımaya başladı. Fiyatların yükselişe geçtiğini belirten ilgililer, bugünlerin emlak almanın tam zamanı olduğu konusunda birleşiyorlar.

Emlak fiyatları yakında artacak
Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, yaptığı açıklamada, gayrimenkul fiyatlarının deprem ve ardından yaşanan ekonomik kriz nedeniyle olması gereken rakamların çok altına düştüğünü hatırlatarak, “Fiyatların çok kısa sürede çok yükseleceğini zannetmiyorum. Ama yakın gelecekte bir yükseliş trendine gireceği muhakkak” dedi.

Yavrucu, günümüzde inşaat maliyetlerinin çok yüksek olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:
“Müteahhitler yeni ev yapmaya kalkışsalar, bugün sattıkları fiyata yapamazlar. Maliyetlerin bugünkü satış fiyatlarının çok ötesinde olmasından dolayı, yapmaları mümkün değil. Birçok müteahhit kriz döneminde yatırım içindeydi ve bir şekilde yatırımlarını tamamlamak zorundalardı. Şimdi o dönemde harcadıklarını likite çevirmek, borçlarını ödeyebilmek ve taahhütlerini yerine getirebilmek için olması gereken fiyatın altında satıyorlar. Bu nedenle de emlak almanın en uygun zamanı. Bu dönemden daha ucuz emlak bulmak zor.”
Ayhan Yavrucu, siyasi istikrarın ekonomik verilerdeki olumlu sonucunun emlak sektöründe hareketliliği de beraberinde getireceğini vurgulayarak, “Ekonomi kalkışa geçip büyümeye başladığında ve gayrimenkul sektörüne talep gelmeye başladığında kimse bugünkü fiyata vermez” dedi.

Evalmak isteyenler için fırsat
Remax Türkiye Genel Müdürü Murat Goldştayn da, enflasyonun düşme eğilimine girmesinin konut kredisini canlandıracağını ve bunun ekonomideki hareketliliğe katkı sağlayacağını söyledi.

Ekonomideki gelişmelerin sektöre ciddi ölçüde ivme kazandırdığını dile getiren Goldştayn, “İşlem sayımız yüzde 20 arttı. Bu nedenle şu anda gayrimenkul almanın tam zamanı. Bundan sonra bu fiyatları yakalamak mümkün değil. Ev almak isteyen şimdi alsın, satmak isteyen biraz daha beklesin” diye konuştu.
İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş ise 3 yıldır “dibe vuran” gayrimenkul sektöründe, olumlu havayla birlikte emlak sahiplerinin fiyatları artırmaya başladıklarını bildirdi.

Deprem ve ardından yaşanan ekonomik krizin gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkardığını dile getiren Ateş, dolar ve faizdeki düşüş sonrası paranın gayrimenkule yöneleceğini umduklarını ifade etti.

Ateş, Mali Milat’ın kalkmasıyla Türkiye’ye gelecek paranın da emlak fiyatlarındaki yükselişi etkileyeceğini belirterek, “Yastık altındaki paraları artık sakınmadan, korkmadan gayrimenkule yatırabilirsiniz” dedi.
Reha Medin Emlak Hizmetleri Genel Müdürü Reha Medin de, “Piyasalardaki olumlu hava tabii ki sektörde canlılık işareti vermeye başladı. Ancak bunun sürmesi ve tam bir hareketliliğe dönüşmesi için, seçim öncesinde birçok vaatte bulunan hükümetin icraatlarını görmek lazım” diye konuştu.
NTVMSNBC

 

Kasım 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

'Mimarlık Eğitiminin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 17 Aralık'da Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Necati İnceoğlu
Konuşmacılar:
Aydan Balamir, Bilge Işık, Aykut Köksal, Hakkı Önel, Zülküf Güneli


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz