reklam

22 Kasım 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Emlak sektöründe AKP sevinci

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın '1.5 milyon civarında konut yapacağız' sözleriyle umutlanan inşaatçılar, düşük faiz ve uzun vadeli kredi istiyor.

Deprem ve ekonomik krizin ardından siyasi belirsizliğin vurduğu emlak AKP iktidarıyla coşmaya hazırlanıyor.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'acil eylem planı'nda '15 bin km. duble yol yapacağız' ve '1.5 milyon civarında konut seferberliği başlatacağız' şeklindeki açıklamasının hayata geçirilmesiyle inşaat ve emlak sektörünün canlanacağını söyleyen Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, "Tek beklentimiz verilen sözlerin tutulması, başka bir deyişle emlak ve inşaat sektörünün önünün açılması" dedi. Emlak sektörünün eski parlak günlerine dönmesi için istikrarın sağlanması, enflasyonun aşağı çekilmesi ve faiz oranlarının gerilemesinin şart olduğunu belirten Sarıbay, şunları söyledi: "ABD ve Avrupa pazarında 45 yıl önce devreye giren Mortgage (uzun vadeli konut kredisi) sistemi yaygınlaşmalı. Ev almak için toplu paraya ihtiyaç kalmamalı. Bankacılık, ABD ve Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de emlak sektörünün ayrılmaz parçası haline gelmeli."

Deprem güvenliği şart
Türkiye'de artan nüfusunun, konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini ifade eden Sarıbay, Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre yılda 500 bin konut üretilmesi gerekirken 230 bin civarında konuta iskân ruhsatı verildiğini anlattı. Türkiye'de hâlâ kullanılabilir arazi stokunun önemli bir kısmının kamu mülkiyetinde olduğunu dile getiren Sarıbay, "Konut üretimi için çok önemli olan bu girdinin arsaya dönüştürülüp konut üretimine sunulması konut maliyetlerini ciddi ölçüde aşağıya çekecek ve konut ediniminin kolaylaşmasına zemin hazırlayacak. Konut sorunu, sadece barınma ihtiyacını karşılamanın ötesinde, altyapısı hazırlanmış, gerekli yasal izin ve denetimlerden geçirilmiş, deprem güvenliği sağlanmış kaliteli yaşam birimlerinin sunulması olarak ele alınmalı. Bu takdirde sektör hareketlenecek, güven ortamı oluşacak, yatırımcılar ortaya çıkacaktır" diye konuştu. Kriz nedeniyle emlak fiyatlarının yüzde 50 düştüğüne dikkat çeken Sarıbay, emlak almak için en uygun dönemde bulunduğumuzu söyledi.
Radikal

 

Kasım 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Mustafa Kemal Abadan 
26 Kasım 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mustafa Kemal Abadan hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz